Sergio Ramos: Azt akarom, hogy Mbappé maradjon

A Real Madrid korábbi játékosa új csapatának színeiben nyilatkozott, Real Madridot is érintő kérdésekre is válaszolva.

„Azt tanácsolom Mbappénak, hogy maradjon a PSG-ben. Nem én döntök a jövőjéről, de azt akarom, hogy maradjon. Az ember a legjobbakat a csapatában akarja tudni, Kylian pedig ilyen játékos, ahogy Neymar is. Mi hárman nagy dolgokat vihetünk véghez.”

„A magánéletével kapcsolatban sosem adhatnék neki tanácsot. Tapasztalataim alapján el tudom mondani a véleményemet, de ezt négyszemközt tenném. A PSG játékosaként azt akarom, hogy maradjon. Szeretek a legjobbakkal játszani, Mbappé pedig az egyik legjobb.”

„Hogy miként járulhatnék ehhez hozzá? Nem tudom. Ha valaki meghozza a döntését a távozásról vagy a maradásról, az mindig egy rendkívül személyes döntés. Az én esetemben a család és a sportprojekt volt a döntő… Nem tudom, hogy Mbappé fejében mi van. Azt akarom, hogy maradjon itt, mivel fiatal és megteremti a különbséget. Ez egy kiváló csapat. Én ehhez a győztes szellemiségemet tudom adni, és ha ezzel megfertőzök egy csapattársat, az még jobb.”

A L'Equipe mai borítója, címlapon a Ramos-interjúval
A L'Equipe mai borítója, címlapon a Ramos-interjúval

„A Madrid a világ egyik legjobb klubja. Ha a történelmet nézzük, akkor a legjobb. Úgy gondolom, hogy a legjobb játékosoknak ott is játszaniuk kell. De most azt akarom, hogy Mbappé maradjon. Nyerni akarok, ehhez pedig a legjobbaknak az én csapatomban kell lenniük.”

„Neymar és én hat vagy hét éve beszélgetünk egymással. Annak ellenére, hogy ő a Barcelonában játszott, én pedig a Madridban, mindig különleges barátság fűzött minket egymáshoz. Ugyanez a helyzet Di Maríával és Keylorral is. Velük is kapcsolatban maradtam, miután elhagyták Madridot. Neymar győzött meg, mielőtt a PSG-be igazoltam. Mielőtt egy új klubhoz igazolsz, segít, ha beszélsz néhány játékossal, vezetőkkel, jelen esetben Leonardóval, Al Khelaifivel. Mindannyian meggyőztek engem a maguk módján.”

„Számomra ez egy hatalmas változás az életemben, egy új szakasz, egy új ciklus. Imádom a Madridot, amely a történelem vélhetően legnagyobb klubja. Én a kihívások embere vagyok. Csodálatos pillanataim voltak a Realban, de már a jövőbe tekintek.”

„A PSG nem volt messze attól, hogy megnyerje a BL-t. De nem kell összehasonlítanunk a PSG-t a Madriddal. Számos körülmény vezetett a madridi döntésemhez. Erről beszéltem már a sajtótájékoztatómon, és úgy gondolom, hogy hiba lenne a múlton rágódni. Most már az új céljaimról beszélnék.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK