Ancelotti: Lenyűgözött Carvajal, Marcelo, Lucas, Nacho és Isco elszántsága

Az olasz edző a Real Madrid hivatalos tv-csatornáján értékelte az előszezon eddigi tapasztalatait. Nem titkolt célja, hogy a fővárosiaknál töltött második időszakában ismét címeket nyerjen a csapattal.

Ancelotti azzal a határozott szándékkal tért vissza a Real Madridhoz, hogy újra tűzbe hozza a klub szurkolóit. Az olasz szakember többek között a játékstílusról, Alabával kapcsolatos elképzeléseiről beszélt, akiről köztudomású, hogy három különböző pozícióban is megállja a helyét. A csapat régi-új edzője úgy véli, hogy jelenleg megfelelő a fiatalok és a tapasztaltabb játékosok elegye a csapatban, valamint dicsérte a rendelkezésére álló játékosok eddigi hozzáállását kiemelve néhány veterán játékos elkötelezettségét.

Az eddigi előszezon és tisztelgés az idősebb játékosok előtt: „Sokat dolgoztunk, főként a fizikai állóképesség fejlesztésére és a taktikai elemekre helyeztük a hangsúlyt. A játékosok nagyon jól teljesítettek az elmúlt tíz napban. A fiatalok igen magas minőséget képviselnek, míg az idősebb játékosokon látszik az elszántság. Nagyon tetszett Carvajal, Marcelo, Nacho, Lucas vagy épp Isco hozzáállása. Olyan játékosokról beszélünk, akik már mindent megnyertek, és ennek ellenére csillapíthatatlanul buzog bennük a vágy, lelkesek és ki vannak éhezve a sikerre. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a következő szezon eredményes legyen.”

Alaba és a pozíciója a pályán: „Alaba egy komplett labdarúgó, magas színvonalat képvisel, taktikailag jól képzett, a védekezést tekintve egy igen intelligens játékos. Az utolsó mérkőzéseken a Bayernnél a védelem közepén játszott, az osztrák válogatottban gyakran tűnik fel középpályásként, de legalább ennyire hasznos a bal szélen is. Tényleg egy komplett futballistáról van szó, aki az idei szezonban bizonyosan remekül fog teljesíteni.”

A Madrid stílusáról: „Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a klub örökségét, hagyományait. A csapatnak jól kell játszania, prezentálva a játékosok által képviselt magas minőséget. Ez a Madrid történelme. Energikus futball, intenzív játék mind a labda birtokában, mind a labda nélkül. Ennek a játékstílusnak feleltethető meg a mai modern labdarúgás is: intenzív játék a labdával és anélkül.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK