Varane: Ez most egy új kezdet számomra, boldog vagyok, hogy itt lehetek

A Real Madrid korábbi védőjének első nyilatkozata a Manchester United játékosaként.

Raphaël, először is üdvözöllek a Manchester Unitedben. Milyen érzés, hogy a United játékosának hívhatod magad?
Köszönöm. Nagyon boldog és izgatott vagyok amiatt, hogy elkezdődhet számomra ez az új korszak. Nagyszerű kalandot éltem át korábbi klubommal, de ez most egy új kezdet, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.

Ahogy megérkeztél a Madridhoz, azonnal elkezdtél spanyolul tanulni. Mi a helyzet az angollal? Remekül használod!
Számomra nehéz, hogy angolul adom ezt az interjút, de próbálkozni kell! (nevet) Úgy gondolom, hogy nagyon fontos a nyelv ismerete ahhoz, hogy közel kerüljünk a szurkolókhoz, mivel egy a célunk; közösen kell harcolnunk, számomra pedig fontos, hogy jól érezzük magunkat együtt a csapattársaimmal és az edzővel. Ez fontos nekem, a magánéletben és szakmai szempontból is.

Mesélj egy kicsit a klubváltásod történetéről. Mikor lett biztos, hogy a Manchester United játékosa leszel?
Rengeteget pletykáltak, sokan beszéltek rólam és a Manchester Unitedről már 2011 óta, amikor Sir Alex Ferguson eljött édesanyám házába. Akkor vált valósággá, amikor beszéltem a klubommal, és éreztem, hogy valós esély van arra, hogy az angol bajnokságban, a Manchester Unitedben játszhatok.

Számodra miért jó döntés ez magánemberként és profiként?
Úgy gondolom, hogy ez volt a jó pillanat, sok dolog miatt, viszont a legfontosabb az, hogy ez egy új kihívás és egy hatalmas motiváció is, hiszen egy új bajnokságban, egy olyan nagy klubnál játszhatok, mint a United. Ez a lehetőség csodás volt számomra, szóval ezt az utat választottam a családom és magam számára. Ők is velem jönnek. Az ember érzi, hogy mikor jött el az idő, ez volt a megfelelő pillanat.

Pályára léptél Vidic és Rio Ferdinand ellen az Old Traffordon még 2013-ban, ők is ott vannak a legnagyobb középső védőink között. Volt olyan játékos, akire felnéztél a Unitedből még utánpótlás-játékosként?
Vidic és Ferdinand természetesen legendák voltak. Emlékszem Cristianóra, Giggsre és Beckhamre is. Ők mind nagy legendák, én pedig büszke vagyok arra, hogy ennek a családnak a része lehetek.

Beszéltél Solskjaerral arról, hogy mik a tervei, és hogyan illeszkedsz ebbe a csapatba?
Igen, természetesen. Nagyon fontos volt számomra, hogy tökéletesen tisztában legyek a filozófiával, a kihívásokkal, célokkal, ambíciókkal. És igazi elszántságot és ambíciót érzek magamban a mindennapos kemény munka iránt, és megpróbálok minden lehetséges dolgot megtenni azért, hogy trófeákat nyerjünk. Ez motivál.

Luke Shaw és Harry Maguire fantasztikus Eb-t zártak. Mennyire várod, hogy ezekkel a nagyszerű srácokkal és a többi nagyszerű védővel játszhass együtt?
Úgy gondolom, hogy remek játékosokról beszélünk, örülök, hogy itt lehetek ebben a csapatban, ahol rengeteg tehetség játszik. Biztos vagyok benne, hogy ha nem nyersz meg egy trófeát, veszítesz egy döntőben, a következő évben még motiváltabban lépsz pályára, és minden addiginál jobban akarod a győzelmet.

Ha három szóval leírhatnád magad, mint játékost, mik lennének ezek?
Szorgalmas, tisztelettudó és ambiciózus.

Te voltál a francia válogatott legfiatalabb kapitánya. Milyen típusú vezér vagy, mit adsz ilyen szempontból a Unitednek?
Úgy gondolom, hogy nagyon nyugodt vagyok, a tapasztalatomnak köszönhetően pedig tudom, hogy mikor kell felemelni a hangomat a csapat érdekében. De összességében szeretek beszélni a társaimmal, taktikáról értekezni, a meccsek előtt jól érezni magamat velük, és biztosítani, hogy készen állunk a harcra és jó hangulatban lépünk pályára.

Közel állsz Pogbához. Milyen barát és milyen csapattárs ő?
Úgy gondolom, hogy Paul nagyszerű srác, pozitív energiákkal. Motiválja a társakat az öltözőben és a pályán is az energiáinak köszönhetően. Különbözőek vagyunk, de nagyon jól tudunk együttműködni, egy csapat számára pedig fontos, hogy legyenek különböző típusú vezérek, karakterek.

Mennyire várod, hogy Paullal játssz a PL-ben?
Nagyon várom. Régóta ismerem már őt, együtt kezdtünk a válogatottban, ő egy nagyszerű játékos. Szerintem mindketten komoly ambíciókkal bírunk, szóval készen állunk a kemény munkára, és mindent megteszünk a trófeák megnyerése érdekében.

Egyértelmű, hogy a családod minden szempontból fontos számodra. Mennyire izgatottak, hogy a United játékosa lettél?
Nagyon! Ez a családom számára is új kihívás, de készen állunk a változásra. Mindig mögöttem állnak, támogatnak, ez pedig egy közös kaland számunkra, nem csak rólam szól. A családom nagyon fontos nekem a kiegyensúlyozottságomhoz.

A fiad épp olyan korba ér, hogy igazán elkezdi élvezni a futballt, és szurkolhat neked az Old Traffordon. Biztosan kíváncsi vagy, hogy mi lehet majd belőle.
Igen, persze! Imádja a sportot, de megőrül a futballért a varázslatos bal lábával! Játssza és élvezi a futballt.

A világbajnokság megnyerése sok játékos számára a csúcs. Téged mi motivál még további sikerekre?
Őszintén, a világbajnokság után van egy rövid pillanatod, amikor azt gondolhatod, hogy ’azt a mindenit’, majd egyből elkezdesz a következő lépésen gondolkodni. Szerintem amikor nyersz, az emberek azt várják, hogy mutasd meg, mi van benned, hogy egy győztes vagy, és hatalmasak lesznek az elvárások. A motiváció ilyenkor már az, hogy megmutasd, tényleg egy győztes vagy, még mindig az vagy, és az is akarsz lenni.

Ha már a győzelmek. Négy BL-trófeád van. Hogy motivált ez téged, illetve van-e ezek közül olyan, amelyik kiemelkedik számodra valamiért?
Szerintem a győztes mentalitás állandóan jelen van. Ha nyersz, akkor még éhesebb leszel a sikerre, és meg akarod mutatni, hogy nem csak véletlen volt, hanem a kemény munkának és a sok áldozatnak köszönhető, és valóban megérdemelt volt. Minél több győzelmed van, az annál motiválóbban hat rád.

Végül pedig ízelítőt kaphattál az Old Trafford szurkolóiból, amikor a Leeds elleni meccs előtt kimentél a pályára. Üzensz nekik valamit?
Igen. Azért jöttem ide, mert új fajta érzelmeket akartam megtapasztalni, ez pedig pontosan olyan volt, mint vártam, csak még intenzívebb. Nagyszerű pillanat volt, és szeretném nekik megköszönni. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy a maximumot nyújtsam a pályán.
 

Forrás: manutd.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK