Az Inter kölcsönvenné Jovićot

Az olasz Tuttosport szerint az Inter Milan kölcsön szeretné venni a Real Madridtól Luka Jovićot. A szerb csatár még 2019-ben csatlakozott a spanyol együtteshez 60 millió euróért cserébe, azt követően, hogy nagyszerű idényt produkált az Eintracht Frankfurt futballistájaként.

Az akkor még csak 21 éves játékos abban a reményben érkezett meg Madridba, hogy hosszú távon ő lehet majd Karim Benzema utódja, ám nem úgy tűnik, hogy ebbe az irányba haladna ez a történet. A szerb válogatott eddig 33 alkalommal lépett pályára a blancók színeiben, jellemzően csereként, és mindössze két gólt szerzett. A 2020/2021-es idény második felét kölcsönben töltötte korábbi együttesénél, az Eintracht Frankfurtnál, ám a kezdeti lendület után nem tudta visszanyerni régi formáját, 18 meccsen mindössze 4 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába.

A 23 éves játékos csereként állt be a Real Madrid 4-1-es győzelemmel végződött bajnoki nyitányán, és nem valószínű, hogy kulcsfontosságú szerep jut neki Ancelotti csapatában az idény során.

Jovic az Alavés ellen

Az olasz Tuttosport szerint a Serie A aktuális bajnoka, az Inter Milan azt reméli, hogy a nyáron kölcsön tudja venni Jovićot a Real Madridtól, vételi opció beépítésével. Annak ellenére, hogy az előző idényben az elmúlt évtizedben először sikerült megnyerniük a bajnokságot, a nerazzurrik számára nem alakult fényesen a nyár.

Antonio Conte távozott, a csapat sztárjátékosát, Romelu Lukakut pedig pénzügyi problémák miatt kellett elengedni. Ehhez még hozzá jön Lautaro Martínez is, akinek az ügye még bárhogy alakulhat, tekintettel arra, hogy az Arsenal és a Tottenham Hotspur is puhatolózik. A veterán Edin Dzeko érkezett egy két évre szóló szerződéssel az AS Romától, ám hosszú távú megoldásra is szükség van Milánóban.

Jović nehéz két éven van túl, de visszanyerheti remek formáját, ha az Inter Milanban megkapja a lehetőséget, az olasz klub pedig pontosan ezt tervezi. A szerb csatár azt már bebizonyította, hogy képes a folyamatos gólszerzésre, hiszen 27 találatot jegyzett 48 meccsen a Frankfurtban a 2018/2019-es idényben, amelyek közül tíz gól az Európa-ligában született, ahol csapatával egészen az elődöntőig menetelt.

Forrás: sportslens.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK