Bale: Egy számomra jobb környezetben dolgozhatok most Madridban

A walesi szélső az elmúlt időszakról, a visszavonulásával kapcsolatos pletykákról és a jelenlegi madridi helyzetéről beszélt egy interjúban.

Volt lehetőséged pihenni, nyaralni egy kicsit?
Igen, de a babával kissé hektikus a dolog, viszont jól esett a pihenés. Ami az Európa-bajnokságot illeti, elégedettek voltunk a teljesítményünkkel, örültünk, hogy továbbjutottunk a csoportból. Persze szerettünk volna tovább menni, de nem így történt. Most megvizsgálhatjuk az elkövetett hibákat, de sok pozitívumot is magunkkal tudtunk hozni.

Milyen most az életetek, hogy új baba van a háznál. Újra itt vannak az álmatlan éjszakák?
Jól megvagyunk, teljesen normális családi életet élünk.

Mi van azzal a dologgal, hogy mindenki arról beszélt, hogy az Eb után „Bale visszavonul”. Itt vagy, újra játszol a válogatottban és a Real Madridban is. Volt arra esély, hogy szögre akaszd a stoplist?
Nem. Úgy tűnik, hogy az emberek akkor találnak ki sztorikat, amikor csak akarnak. Bedobnak néhány őrült dolgot. Sosem terveztem a visszavonulásomat. Az Eb-re akartam koncentrálni, nem akartam magyarázkodni, és szerintem amúgy is mindegy lett volna, hogy mit mondok. Maradok, távozom, visszavonulok… Mindegy mit mondtam volna, az biztos, hogy nagy lett volna körülötte a hírverés, ami zavaróan hatott volna rám, ezért jobb volt csendben maradni és a feladatomra koncentrálni.

Ami az embereket megmozgatta, az a Spurs játékosaként lejátszott utolsó meccsed után elejtett mondatod, miszerint bármit is mondasz, káoszt okoz.
Mert azt okozott volna, ha elmondom, hogy maradok a Real Madridban.

Most pedig visszatértél a Real Madridba, élvezed a játékot Carlo Ancelotti alatt, aki úgy tűnik, kedvel téged, és újra gólokat szerzel.
Mindig nagyszerű kapcsolatot ápoltam Carlóval. Teljesítened kell ahhoz, hogy bekerülj a csapatba, nekem pedig jó előszezonom volt, jól is kezdtem a bajnokságot. A futballban jól kell játszanod, és el kell fogadnod a változásokat.

Gondolkodtál már azon, hogy mi lesz egy év múlva, amikor lejár a szerződésed?
Még csak most kezdtük az évet… Nem gondolkodtam rajta, csak a következő meccsre koncentrálok.

Wales esetében mennyire szerepel a terveid között a világbajnokság?
Mindig ott szerepelt. Ha valaki gyerekként azt mondta, hogy nem akar egy világbajnokságon játszani, az hazudott. Teljesen fel vagyunk készülve mentálisan és fizikálisan is arra, hogy ott legyünk.

Amikor Rob kihirdette a keretét, elmondta, hogy úgy érzi, újra visszanyerted a futball iránti érdeklődésedet. Az, hogy most egy jobb környezetben vagy a Real Madridnál, biztosan hozzájárult ehhez. Mindig 100%-ot beleadsz a válogatottban, de egy jobb környezet Madridban hatással van rád fizikálisan és mentálisan?
Igen, egyértelmű, hogy mindig jó egy jobb környezetben lenni, és ez volt a fő oka annak, hogy visszamentem a Tottenhambe, hiszen tudtam, hogy ott jobb helyem lesz. Akkor kellett az a megszakítás, remekül éreztem magam a Tottenhamben. Egyértelmű, hogy a boldogabb környezet segített abban, hogy mentálisan jobb állapotba kerüljek, és úgy gondolom, hogy ez az Eb-n is megmutatkozott, és tovább is vittem ezt a Real Madridba, ahol egy számomra jobb környezetben dolgozhatok. Bármelyik játékos ugyanazt mondaná, hogy ha mentálisan jobban érzi magát valahol, akkor fizikálisan is így van, és jobban teljesít.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK