Mbappé: Az ingyen igazolásnak is ára van

Az átigazolási ablak ugyan már bezárult, de a háttérben tovább folyik a munka. A Real Madrid most azon dolgozik, hogy jövő nyáron a spanyol fővárosba csábítsa Kylian Mbappét, miután most a PSG megakadályozta az átigazolást.

A klub célja, hogy a lényegi kérdéseket 2021 végéig lezárják, a játékos pedig 2022. július 1-jén ingyen csatlakozhat a kerethez. A labda most a francia támadó térfelén pattog, négy hónapig kell ellenállnia a PSG nyomásának, és nem szabad hosszabbítania, ha gond nélkül szeretne csatlakozni a királyi gárdához 2022-ben. Idáig hat szerződéshosszabbítási ajánlatot utasított vissza, látszólag tehát már tudja, hol szeretne játszani a következő idényben.

Az átigazolási időszak utolsó napján a Real Madrid 200 millió eurót is ajánlott Mbappé játékjogáért, a PSG azonban elutasította a megkeresést annak ellenére is, hogy a játékos szerződése utolsó évébe lépett. Sokan megkérdőjelezték a spanyol klub ezen lépését, az együttesnél azonban úgy vélték, tökéletes megoldással rukkoltak elő.

Aláírása hatalmas erősítést jelentett volna Carlo Ancelotti támadósorának, a PSG-nek pedig nem lett volna esélye meggyőzni őt a maradásról. A Real Madrid azonban így sem spórolja meg azt a 200 millió eurót, ugyanis ezt az összeget következő nyáron is erre az átigazolásra kell fordítani.

 

Mbappé megszerzése érdekében a klubnál arra készülnek, hogy a történelem legnagyobb aláírási pénzét kell kifizetniük, hiszen minden bizonnyal nagy versengés lesz a francia támadó szolgálataiért. Jelenlegi klubja is hasonlóan cselekedett, amikor idén nyáron a csapathoz csábította Lionel Messit, ez pedig nem kifejezetten gyakori a labdarúgás világában.

Mennyibe is kerülhet az átigazolás?

Nehéz lenne pontos összeget mondani, de a bónuszokkal, jutalékokkal és minden egyébbel együtt körülbelül 80 millió euróba kerülhet a tranzakció, ami ugyan jóval alacsonyabb az előzetesen említett 200 milliónál, de korántsem nevezhetjük „ingyenes” igazolásnak.

Franciaországban azonban még bíznak abban, hogy a PSG meggyőzi a játékost a hosszabbításról, ez pedig azt jelentené, hogy a Real Madridnak sokkal nagyobb összeget kellene felajánlania, hogy egyáltalán esélye legyen a támadó megszerzésére. Elképzelhető az is persze, hogy lesz egy külön záradék az új szerződésben, mely a királyi gárdáról szól.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK