Casemiro a sérülés határán

A klub orvosai által gyűjtött adatok azt mutatják, hogy a brazil középpályás a sérülés határán van, ami a rengeteg mérkőzés és utazás következménye.

Az elmúlt öt évben Casemiro a Real Madrid középpályájának kulcsfontosságú játékosa volt, egy sarokpont, maga az egyensúly, védő, és egy luxusőr Modrić és Kroos mellett. Carlos Henrique Casemiro is a történelmi csapat része, amely sorozatba háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Még ma is ugyanazon a poszton játszik. A Real Madrid megújul, de a brazil továbbra is a kezdő tizenegy tagja.

Állandó kezdő Lopetegui, Benítez, Solari, Zidane és Ancelotti alatt is, a múlt vasárnap pedig csak azért nem kezdett, mert Ancelotti és Pintus beszéltek vele, és úgy döntöttek, hogy pihentetik.

A Real Madrid orvosi stábja minden játékosáról folyamatosan gyűjti a biológiai adatokat. Ezek az adatok azt mutatják, hogy Casemiro a sérülés határán van, a folyamatos játék és a rengeteg utazás miatt. A játékos egy megállás nélküli két hónapot tudhat maga mögött.

Casemiro

Ebben az idényben tíz meccsből kilencen játszott, összesen 701 percet, de a legrosszabb az, hogy a nemzeti csapattal rengeteget kellett utaznia, válogatott szünetenként 25.000 km-t. Egyébként a megszokott meccsritmusában játszott, vezető szerepben szinte minden mérkőzésen. Az elmúlt idényben 53 meccsből 46-on játszott, hét gólt szerezve és három gólpasszt kiosztva. Most ugyanebben a tempóban folytatja, pedig egy ideje már le kellett volna állnia.

A fáradtság látható volt rajta néhány mérkőzésen, különösen a Villarreal és a Sheriff ellen, ahol két ember helyett kellett futnia. Most pedig újabb csapás érte: fogprobléma.

A brazil még mindig otthon tartózkodik Madridban, és nem tudott elutazni a válogatottal, mivel igen kellemetlen fogbetegséggel küzd, begyulladt a bölcsességfoga. Lázas és komoly fájdalmai vannak.

Az elkövetkezendő napokban kiderül, hogy képes lesz-e utazni, vagy nem. Jelenleg a spanyol fővárosban van, orvosi ellátásban részesül. Bármi is történjék, nehéz lenne az első meccsen pályára lépnie. Meglátjuk, hogy végül felbukkan-e a brazilok edzőtáborában.

Forrás: ABC
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK