A Dortmund komoly ajánlattal győzné meg Hålandot a maradásról

A Borussia Dortmund készen áll arra, hogy megduplázza Erling Håland fizetését, ezzel pedig meggyőzze a norvég támadót a maradásról.

A Borussia Dortmund készen áll arra, hogy mindent megtegyen Erling Håland megtartásáért. A Bild futball részlegének vezetője, Christian Falk szerint a Dortmund komoly pénzügyi ajánlatot kíván tenni annak érdekében, hogy meggyőzzék Hålandot arról, hogy 2023-ig a klubnál maradjon. Az új ajánlat értelmében a norvég fizetése 15 millió euróra nőne, ami szinte a duplája a jelenlegi, 8 millió eurós keresetének.

A Dortmund abban is reménykedik, hogy meg tudják győzni Hålandot, hogy amikor 2022. január 1-jén lejár a szerződése a Nike-kal, kössön megállapodást a Pumával. Mivel a klub mezszponzora is a Puma, így a cég tudná támogatni valamilyen formában az üzletet.

A dolgok jelenlegi állása alapján a Dortmund nem lehet túl optimista azzal kapcsolatban, hogy a norvég támadó a nyarat követően is marad a csapatnál. Igazából a játékos már kifejezte távozási szándékát. A klubnál abban reménykednek, hogy az új ajánlat elegendő lehet arra, hogy meggyőzze a játékost arról, hogy még legalább egy évet Dortmundban maradjon.

A Dortmund 20 millió eurót fizetett a Salzburgnak Hålandért 2020 januárjában. Az alacsony összegű igazolás mellé azonban járt néhány feltétel is, az egyik ilyen pedig egy szóbeli megállapodás volt arról, hogy a játékos 2022 júniusában szabadon távozhat a klubtól. A megállapodás része volt egy 75 millió eurós összeg is, amit a játékos elmúlt két évben mutatott teljesítménye már-már nevetségessé tesz.

Mino Raiola, a játékos ügynöke már érdeklődött a Dortmundnál a játékos elengedése kapcsán, de akkor Michael Zorc, a klub sportigazgatója egyértelmű választ adott: a játékos nem eladó.

A Dortmund az előző idényben nagyon közel állt ahhoz, hogy lecsússzon a BL-indulást jelentő helyről, ami nyilvánvalóan erősítette volna Raiola tárgyalási pozícióját. De a klub végül a negyedik helyen zárta a bajnoki idényt, így nem volt különösebb indok arra, hogy a klub elfogadja a játékos kérését, aki ezt az idényt még biztosan a Signal Iduna Parkban tölti.

A norvég sztár azonban a nyár folyamán mindenképp távozni szeretne, összhangban a szóbeli megállapodással, hogy egy nagyobb klubhoz szerződjön, a Real Madrid pedig a legesélyesebb az üzlet megkötésére.

A Madrid terve az, hogy mind Kylian Mbappé, mind pedig Håland áttegye székhelyét a spanyol fővárosba a következő nyáron. A francia ingyen érkezne (bár aláírási bónuszt biztosan kellene fizetni neki), és azzal, hogy a fizetési limit 739 millió euróban került megállapításra erre az idényre, a Madridnak nem lenne probléma mindkét fiatal sztár fizetését állni. (Csak összehasonlításként: a Barcelona fizetési limitje mindössze 97 millió euró volt.)

A Madrid kapcsolata Raiolával feszült, a klub idegenkedik az olasz ügynök módszerétől, mely szerint komoly jutalékot követel az általa képviselt játékosok átigazolásáról szóló tárgyalások során. De Raiola mindenképp gördülékeny kapcsolatot szeretne kialakítani a Real Madriddal, ami végül jó irányba is terelheti a dolgot.

Håland fizetési igénye nem jelenthet problémát a Real Madrid számára, a Dortmund által ajánlott 15 millió eurónál többet is tudnának fizetni. De a BVB más tényezőkben is bízik. Hålandot a tenyerükön hordozzák a hazai szurkolók, ráadásul a játékos tökéletes ökoszisztémát talált Dordmuntban a fejlődéséhez, mostanáig 67 meccsen 68 gólig és 19 gólpasszig jutott.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK