Benzema: Szeretném megnyerni az Aranylabdát

A Real Madrid francia kiválósága az AS újságírójával beszélgetett a válogatottról, Mbappéról, Real Madridról, jövőről…

A belga – francia Nemzetek Ligája-mérkőzés volt az idény eddigi legjobbja?
Biztos vagyok benne, hogy az egyik legizgalmasabb volt, ez nem is kérdés. Mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót, a lefújás pillanatáig nyitott volt a továbbjutás kérdése. Meggyőződésem, hogy az idény egyik legjobbja volt, és jó belegondolni, hogy olyan sokan élvezték, hiszen ez is népszerűsíti a játékot.

Hasonló meccsre számítasz a spanyolok ellen a San Siróban?
Reménykedem benne. Remélem, hogy a döntő ugyanolyan magas színvonalú lesz, mint a belgák elleni vagy az olasz – spanyol, ami szintén kitűnő összecsapás volt. Biztosan nagyszerű meccs lesz. A spanyol egy fiatal csapat, de nagyon tehetséges, én pedig remélem, hogy kiváló meccset látunk majd jó futballal, ami boldoggá teszi a szurkolókat, hiszen mindig ez a célunk.

Úgy tűnik, hogy végre elismerik az emberek Karim Benzema játékstílusát. Mit gondolsz, mindig ez történik a zsenikkel?
Lehet, hogy voltak nehéz pillanatok, de a legfontosabb az, hogy az emberek élvezik a játékomat, ez pedig büszkévé és boldoggá tesz engem. Az, hogy elismernek, felpörget, hiszen érzem a szurkolók reakcióját, ami plusz motivációt jelent. A Real Madridban játszom, ami sok játékos számára a nagy álom. A szurkolóink nagyon igényesek, és olyan dolgokat akarnak látni a Bernabéuban, amit máshol nem, ezt mindig fejben kell tartanunk.

Egy középcsatárnak többet kell adnia, mint azt, hogy ő is csak egy plusz játékos?
Lehet ezt mondani, de a legfontosabb az, hogy játssz jól. Sok csatár van, akik 30 éves koruk felett virágoznak ki, mivel nagyon odafigyelnek magukra és rúgják a gólokat. A modern csatárok gólokat lőnek és segítik a csapatot.

Kiváló fizikai állapotban vagy. Megosztanád velünk a titkodat? Hogyan tudtad ezt fenntartani az elmúlt néhány évben?
Keményen dolgozom az edzéseken, emellett otthon is aktív vagyok. A lehető legjobban próbálom felkészíteni magam minden héten, rengeteg erőfeszítés árán, hogy készen álljak a hétvégékre és a hétközi meccsekre. Akik azt mondják, hogy egy játékos annyira játszik jól, amennyire jól edz, igazat állítanak.

Hol vannak a határaid? El tudod képzelni, hogy még 40 évesen is futballozz?
Nos, szeretek lépésenként haladni. Éves szinten tekintek előre, attól függően, hogy hogyan érzem magam. Nem szeretnék korhatárt állítani, de a célom mindig az, hogy a legjobbamat nyújtsam és az idő előrehaladtával jobbá váljak. Remélem, hogy minden idényben bele tudok adni mindent, és megpróbálok jobb lenni, mint az előzőben.

És ha visszavonultál, szeretnél majd edző lenni?
Tényleg nem tudom, hogy elindulok-e ezen az úton, de az biztos, hogy valamilyen módon a futball közelében szeretnék maradni. A terveim szerint így lesz majd.

Azt, ahogy te játszol, meg lehet tanulni, vagy ösztönösen jön?
Úgy gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy gyorsan tudd olvasni a játékot. Mindig jó, ha arra törekszel, hogy megpróbálj egy lépéssel a többiek előtt járni és gyorsan csináld a dolgodat. Ez a kulcs, én pedig biztos vagyok benne, hogy ezt meg lehet tanulni. Pontosan tudom, hogy mit akarok csinálni, még mielőtt megkapnám a labdát. Ez még fiatal koromban fejlődött ki nálam, amikor idősebb srácokkal játszottam, akik gyorsabbak és erősebbek voltak nálam, így rákényszerítettek arra, hogy ezt csináljam. Élesnek kellett lennem, bölcsen kellett döntenem, amikor megkaptam a labdát.

Benzema

Gondolod, hogy ténylegesen esélyed van az Aranylabda megnyerésére?
Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy megnyerem az Aranylabdát… Ez a legtöbb játékos álma. Igaz, hogy a futball egy csapatsport, de amikor segítesz a csapatnak a győzelemben, amikor alapvetően fontos vagy a trófeák megnyerése szempontjából, amikor győztes gólokat szerzel, akkor teljesen természetes, hogy törekszel az Aranylabda megnyerésére is. Természetesen keményen dolgozom, hogy megnyerjem az elismerést, és remélem, hogy egyszer valóra válhat ez a gyerekkori álmom.

Élvezed a játékot a Real Madridban ebben az idényben, amikor hihetetlenül fiatal játékosokkal vagy körülvéve?
A futball változik, és jelenleg a Real Madrid tele van feltörekvő fiatal tehetségekkel, akik a klub jövőjét adják majd. Ők lesznek azok, akiknek fel kell nőniük a felelősséghez, amit a Real Madridban, a világ legjobb klubjában való szereplés jelent, ahol óriásiak az elvárások a trófeák és a meccsek megnyerése kapcsán.

Gondolod, hogy úgy tekintenek rád, mint a futball egyik nagy legendájára?
Egy nagy tesóként látnak engem, mindig szívesen segítek nekik, amennyire tőlem telik. Megpróbálok tippeket és tanácsokat adni nekik, ezt a pályán és azon kívül is megteszem. Mindegyikükkel így bánok, még Viníciusszal is. Fiatal srácok, de egyszerre nagyon tehetségesek is.

Az aktuális bajnoki idényben kik a legnagyobb ellenfeleitek? Az Atlético, a Barca, a Sevilla vagy a Villarreal?
Jelenleg minden csapat az építkezés fázisában van. Ez az idény eleje, minden meccs kritikus, és ahogy a dolgok állnak, egy tabella végén álló csapat is legyőzheti az első helyezettet. Ez most egy olyan szakasza az idénynek, ahol nem lehet megjósolni az eredményeket, minden fent említett csapat esélyes a bajnoki címre, ahogy a Real Madrid is. Jelenleg vezetjük a tabellát, a tervünk pedig az, hogy keményen dolgozunk és mindent megteszünk a győzelem érdekében. Abban azonban biztos vagyok, hogy trükkös lesz az oda vezető út.

Meggyőződésed, hogy a Sheriff elleni meccs csak egy botlás volt, és a Real Madridnak nem kell félnie attól, hogy kudarcot vall a BL-ben?
Azt a meccset magunk mögött kell hagynunk, amilyen gyorsan csak lehet. Ahogy korábban már mondtam, még csak most kezdődött az idény, a Sheriff pedig nagyon jól játszott, még annak ellenére is, hogy kétszer találták el a kapunkat. Több mint harminc helyzetünk volt, de ez is csak azt mutatja meg, hogy egyetlen meccset sem lehet könnyedén venni, a Real Madrid pedig minden meccsen favoritként van kikiáltva.

Benzema és Modric

A Mallorca elleni második gólod Ronaldinhót idézte…
Igaz, hogy úgy kezeltem le a labdát, ahogy Ronaldinho szokta… Ösztönösen jött, a megérzés nagy szerepet játszott ebben, mivel számítottam rá, hogy Alabától érkezik a labda. Az volt a célom, hogy jobb lövőhelyzetbe kerüljek, és tökéletesen működött a dolog.

Amikor megérkeztél a Real Madridba, a Bernabéu egy klasszikus stadion volt, kompakt és egy old-school stílusú pálya. Az új stadion kezd formát ölteni, csodálatos lesz. Olyan ez, mint egy új igazolás?
Igaz, hogy folyamatosan fejlődött a stadion, a jelenlegi tervekkel pedig a jövő referenciája lesz. Passzolni fog a világ legjobb klubjához és a világ legjobb szurkolóihoz.

Milyen a kapcsolatod Mbappéval? Jó srác?
Ő egy fiatal, de nagyon tehetséges játékos. Mbappé csodálatos tehetség, de figyelembe véve a korát, még inkább az. Emellett nagyon jó srác, szeretek mellette játszani, ahogy Griezmann mellett is, aki nagyszerűen találja meg az üres területeket. Nagyon élvezem, hogy újra játszhatok a válogatottban, szerencsés vagyok, hogy ilyen társak mellett tehetem.

Gondolod, hogy áprilisban a Real Madrid olyan helyzetben lesz, hogy esélye lesz címeket nyerni?
Ez a legfőbb célunk. A Real Madridnál az a küldetésünk, hogy minden lehetséges trófeát begyűjtsünk, és azért dolgozunk rendkívül keményen, hogy ezt a célt el is érjük.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK