Beharangozó: Sahtar Doneck – Real Madrid: Mindent bele a győzelemért

Kedden este 9 órakor a Sahtar Doneck vendégeként szerepelhet a habfehér együttes.

16 nap után lép pályára ismét a Real Madrid a válogatott szünet és a 9. forduló elhalasztása után, mely során az Athletic Bilbao csapatát fogadta volna a királyi gárda. Carlo Ancelotti csapata a Sahtar Doneck együtteséhez látogat a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, a helyszín pedig már ismerős lehet: a kijevi Olimpiai stadionban emelhette magasba a habfehér együttes a Tizenharmadikat 2018-ban.

A királyi gárda a D-csoport második helyéről várja a találkozót, megelőzve ma esti ellenfelét és az Inter Milant, a héten pedig két fontos idegenbeli összecsapás vár az együttesre. Egy esetleges győzelem ma este remek motivációt nyújthatna a hétvégi El Clásico előtt.

„Nehéz meccs lesz egy jó futballt játszó ellenfél ellen, akik mindent beleadnak majd a győzelem érdekében”nyilatkozta Carlo Ancelotti a mérkőzést megelőzően. A keretben ismét ott lehet a sérüléséből visszatérő Ferland Mendy. Elmondható továbbá, hogy a csapat minden idegenbeli mérkőzésén betalált (12 gól 6 mérkőzésen), így ma este is hasonlóra számíthatunk. Luka Modrić is megosztotta gondolatait a mérkőzés előtt: „Készen állunk és bízunk a képességeinkben.”

Luka Modric

A győzelem megszerzésében nagy szerepe lehet a kiváló formában lévő Karim Benzemának, aki 10 mérkőzésen ugyanennyi találatot jegyez és Modrić mellett ő is felkerült az Aranylabda-szavazás 30-as listájára.

Sahtar Doneck

Az ukrán együttes a BL-szezont egy idegenbeli vereséggel indította a Sheriff otthonában, majd hazai pályán szereztek pontot az Inter ellen, utóbbi találkozót kis híján meg is nyerték. Roberto de Zerbi csapata a hazai pontvadászatban a második helyen áll, 11 mérkőzés után mindössze két pont a hátrányuk a listavezető Dinimo Kijiv mögött.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK