Carlo Ancelotti: Bale 2014-es sprintje a legszebb emlékem a Clásicókról

Az olasz szakember a Realmadrid TV egyik munkatársával beszélgetett a tegnapi edzést követően. Az interjú témájának középpontjában természetesen a közelgő El Clásico állt.

„Az El Clásico mindig különleges mérkőzés. Minden egyes bajnokságban vannak különleges meccsek, olyanok, mint az Inter-Milan, a Chelsea-Tottenham vagy a Bayern-Dortmund. Az El Clásico különlegességnek számít Spanyolországban és rendkívül fontos a szurkolók számára. Ez nem csak egy meccs a sok közül, szeretek nyugodtan készülni rá, maximális koncentráció mellett.”

„Minden egyes játékosom elhivatottsága lenyűgözött. Érezni rajtuk ezt a mindennapi edzések során. A csapat koncentrált. Még nem volt kifejezetten fantasztikus pillanatunk, de a játékosok motiváltak és minden egyes edzésen bizonyítják a koncentrációjukat. A Sakhtar elleni volt az eddigi legjobb mérkőzésünk. Jól játszottunk, így kell folytatnunk.”

„A csapatunk számára az a legfontosabb, hogy mindig jól védekezzünk, függetlenül attól, hogy betömörülve, vagy magas presszinggel védekezünk. A csapat beállítottsága miatt egyszerűbb számunkra a betömörülő védekezés, hiszen ezzel sokkal inkább ki tudjuk használni a támadóink gyorsaságát egy labdaszerzést követően.”

„Minden arról szól, hogy jól kell védekezned. A csapat problémája nem a gólszerzéssel van, hanem azzal, hogy hogyan ne kapjunk gólokat. Éppen ezért próbálok erre a területre koncentrálni ennyire gyakran.”

„A csapat jó állapotban fejezte be a Sakhtar elleni mérkőzést. Úgy vélem, Carvajal és Hazard is visszatérhetnek. Van elég időnk felkészülni a Barcelona elleni mérkőzésre, fizikai és taktikai értelemben is. A játékosaim tudják, hogy miről szól egy ilyen meccs. Békésen, de magabiztosan közelítjük meg a párharcot.”

„Könnyű dolgom van, ha a legszebb Clásicó-emlékemet kell felidéznem. Ez Bale sprintje a 2014-es kupadöntőből. Nagyon nehéz meccs volt, amin jól játszottunk, de Cristiano Ronaldo sérülés miatt nem lehetett a pályán. Jól kellett védekeznünk, de ez nem azt jelenti, hogy közben nem támadhatsz, egyszerűen csak jól kell zárni akkor, amikor nem nálad van a labda.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK