Beszámoló: Real Madrid – Sahtar Doneck (2-1): Közelebb a továbbjutáshoz

Benzema duplája elég volt a Sahtar legyőzéséhez a Bernabéuban.

A Real Madrid újabb három fontos pontot szerzett a Bajnokok Ligája csoportkörében. A blancók ezúttal a Sahtar Doneck együttesét győzték le, ezzel pedig közelebb kerültek ahhoz, hogy továbbjussanak a csoportból a legjobb 16 közé. Karim Benzema, akit egyébként a mérkőzés legjobbjának választottak, két gólt szerzett, minkét esetben Vinícius gólpassza után. A francia első találata a klub történetének 1000. BL-gólja volt.

Az első fél órában mindkét csapat nagy intenzitással játszott, ami mindkét oldalon helyzeteket eredményezett. Az első a hazaiak előtt adódott, miután Lucas Vázquez játszott össze Luka Modrićcsal. A horvát kísérletét aztán nagy bravúrral védte a vendég kapus, Trubin. A Sahtar öt perccel később válaszolt, amikor Patrick lövése a kapufáról vágódott vissza a játéktérre. Nem sokkal később megtört a jég. Vinícius Jr. volt résen Trubin elrontott passzkísérleténél. A kapus túl erősen passzolta ki a labdát Marloshoz, akitől elpattant a játékszer, Vini pedig ezt használta ki, elcsente a labdát, majd középre játszott az üresen álló Benzema elé, akinek már csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba. Ez volt a klub történetének 1000. találata a Bajnokok Ligájában. 1-0.

Benzema

A blancóknak megvolt a lehetősége az előny növelésére három perccel később, amikor Vázquez vette észre a beinduló Modrićot, akinek kísérletét ismét védeni tudta a kapus. A hazaiak irányították a meccset, de a játék képe hamarosan megváltozott, és inkább a vendégek tudtak kidolgozni helyzeteket. Fernando állt közel az egyenlítéshez, amikor a tizenhatoson belülről próbálkozott lövéssel a 32. percben. A brazil aztán hét perccel később már nem hibázott. Egy remek indítást mellel tett Fernando elé csapattársa, a brazil pedig Alaba mentési kísérlete ellenére elrúgta a labdát Courtois mellett. 1-1. A hosszabbítás pillanataiban Courtois-nak még védenie kellett egy nagyot, amikor Fernando rázta le magáról a védőjét, és eresztett meg lövést. A szünetre tehát döntetlennel vonultak el a csapatok.

Carlo Ancelotti csapata a második félidőre a vezetés visszaszerzésének szándékával lépett pályára, ám komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A Sahtar többet birtokolta a labdát a mérkőzés ezen szakaszában, ám ekkor jött egy remek akció, amely meghozta a várt eredményt. Vinícius Jr. átkeveredett a jobb oldalra, ahonnan beindult, Casemiróhoz passzolt, aki sarokkal visszaküldte a labdát honfitársának, Vini a középen érkező Benzema elé tálalt, a francia pedig nem hibázott. 2-1.

Újabb gól nem született a hátralévő időben, bár a Sahtar közel került az egyenlítéshez a 75. percben, viszont Stepanenko a kapu mellé lőtt. Benzema is tovább növelhette volna az előnyt három perccel később, de a tizenhatoson belülről megeresztett lövése a kapu felett hagyta el a játékteret. A Real Madrid végül megőrizte előnyét és begyűjtötte a három pontot.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK