Lucas Vázquez kapta az Aranylabdát!

goat

Hol van már az az időszak, amikor Lionel Messi és Cristiano Ronaldo egymásra licitálva szerezték meg a díjat egymás orra elől, minden évben óriási médiafigyelmet és szurkolói csörtéket előidézve? Manapság a két csillag már a visszavonulás küszöbén ácsorog, miközben egy ragyogó üstökös vakítja el az égboltot. Talán még sosem volt ennyire egyértelmű győztes a kiírás történetében, elképesztő magabiztossággal nyerte el a rangos elismerést, 400 pontot verve a második helyezett Robert Lewandowskira. Az Aranylabda 2021-es győztese: Lucas Vázquez!

“Az emberek közül én lettem a legjobb. Lucas valami egészen más fajhoz tartozik… Egy korszakos zseni, amit ő csinál a pályán, azt nehéz szavakkal körülírni!”

Robert Lewandowski

Lucas 2021-es éve valóban egészen hihetetlen volt. A friss EB-győztes spanyol válogatott szélső gólkirályként zárta a kontinenstornát és nem meglepő módon ő lett a sorozat legjobb játékosa is. Természetesen a klubjában is vezérszerepben tündökölt: a Real Madrid behúzta a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is, Lucas a három kiírásban összesen 93 gólt lőtt és 44 gólpasszt osztott ki. A Bayern elleni döntőben 2-1-es vezetésnél a 95. percben a játékvezető büntetőt ítélt a németeknek és leküldte Thibaut Courtois-t, Ancelottinak pedig nem maradt több cseréje, így a fináléban duplázó Lucas állt be a kapuba és nézett farkasszemet Lewandowskival. A bal kapufa mellé helyezett lövést Vázquez csukafejessel hárította, ez a mozdulat volt a döntő utolsó pillanata.

Jordi Alba és Paulinho már évekkel ezelőtt ölre mentek Lucas mezéért, mikor a szélső mesterötöst lőtt egy Clásicón

Lucas csodálatos pályafutása és kivételes éve előtt klubszimpátiától függetlenül tisztelegnek a szurkolók és a játékostársak. Az Aranylabda-szavazáson mindenkinél ő végzett az első helyen, leszámítva a botswanai válogatott szövetségi kapitányát, aki Neymarra voksolt, de a brazil játékos időközben felhagyott a futballal, hogy megvalósítsa álmát és könnyeit felhasználva mentse meg a bolygót a kiszáradástól.


A 2021-es Aranylabda-szavazás top tízes listája

  • 1. Lucas Vázquez (Real Madrid)
  • 2. Robert Lewandowski (Bayern München)
  • 3. Karim Benzema (Real Madrid)
  • 4. Mariano Díaz (Real Madrid)
  • 5. Loris Karius (Liverpool)
  • 6. Cristiano Ronaldo (Manchester United)
  • 7. Kylian Mbappé (PSG)
  • 8. Lionel Messi (PSG – kölcsönben Gyirmót)
  • 9. Erling Haaland (Dortmund)
  • 10. Dzsudzsák Balázs (Debrecen)

Kijelenthető, hogy Lucas egy új dimenzióba helyezte a futballt. Az USA-ban a soccer kifejezés hivatalosan törlésre került, és a labdarúgás lett a football, míg az amerikai foci új neve handegg lett és ez csakis Vázquez érdeme. Hollywoodban versengenek a világsztár kegyeiért, a Netflix pedig be is jelentette, hogy 2022 tavaszán érkezik Lucas főszereplésével A srác, aki 17-re húzott lapot című dokumentumsorozat. Hogy hogy lesz ideje a felkérésekre Lucasnak a futball mellett? Ő a legjobb.

Ezt is megoldja.

Erre már mind tudjuk a választ.
Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK