Ancelotti: A csapat 80 percig nagyon jól játszott

A tegnap esti győzelem után Carlo Ancelotti is értékelte a Rayo Vallecano elleni teljesítményt. Az olasz mester beszélt a meccsről, Asensióról, a cserékről, de kitért a Barcelona helyzetére is.

A mérkőzés

"Egy olyan csapatot láttam, mely 80 percig remekül játszott. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és úgy gondolom, ha még egy gólt szerzünk, akkor le is zárhattuk volna a találkozót. A harmadik gól viszont nem érkezett meg, ezért 10 percig izgulhattunk és szenvedtünk is a mérkőzés végén. De fontos, hogy teljes egészében vizsgáljuk a dolgokat. Nagyon szokatlan, hogy Karim olyan helyzetek hibáz el, mint amik ma adódtak. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatra, mert láthattuk a Rayótól néhány remek megoldást és a végén nyomás alatt tudtak tartani minket, de sikerült állni a sarat."

"Jól mentek a letámadások, a támadóharmadban igazán szép megoldásokat választottunk és a kontrákat is jól vittük végig. Ha a mérkőzést lefújták volna a 80. percben, akkor azt mondhattuk volna, hogy ez volt az idei legjobb teljesítményünk. De nem sikerült még több gólra váltani a lehetőségeket, aztán kaptunk is egyet. Attól a pillanattól kezdve már nem tudtunk kockázatot vállalni, várták, mikor veszítjük el a labdát, hogy aztán kontrázhassanak."

A cserék

"Lehoztam Karimot, mert elfáradt, és Asensiót is, aki fantasztikusan játsztott. Aztán változtattam még egyet a találkozó végén, mert a pontrúgásoknál nagyon veszélyesek voltak."

"Asensiónak megvannak a képességei ahhoz, hogy szélsőként és középen is jól teljesítsen. A szélen nagyon jól működött együtt Carvajallal, de például a Mallorca ellen középről szerzett mesterhármast. Számomra az a fontos, hogy Marco érezze, mennyire fontos része a csapatnak. Ma kiosztott egy remek gólpasszt Kroosnak és emellett jól is védekezett. Támadásban jól működött együtt Karimmal és Viníciusszal is, nagyon boldog vagyok a mai teljesítménye miatt."

A Barcelona helyzete

"Nagyon nehéz számomra, hogy a Barcelona helyzetéről beszéljek. Nagyon tisztelem a klubot és Xavit is. Megvannak azok a minőségi játékosaik, akik segíthetnek nekik kimászni ebből nehéz időszakból. Meglepő, hogy ennyire gyengén teljesítenek, de biztos vagyok benne, hogy ez meg fog változni, nagyon hosszú még a szezon, a bajnokságban pedig kiélezett a verseny. Biztosan nem fogja egyik csapat sem 100 ponttal megnyerni a ligát, mert bármi megtörténhet minden meccsen."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK