Carvajal: Úgy érzem magam, mint amikor először jöttem a válogatottba

A Real Madrid védője a válogatott edzőtáborában állt a MARCA újságírójának rendelkezésére.

Milyen érzés volt újra csatlakozni a válogatotthoz?
Örültem, mint egy gyerek, szinte olyan volt, mint amikor először jöttem ide. Kicsit ideges voltam. Nagyon örültem, hogy újra találkozhatok a többiekkel. Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét ezért a mezért harcolhatok, hogy segíthetem a válogatottat.

Amikor otthonról követted a meccseket, mérgesnek, tehetetlennek érezted magad?
Egy kicsit mindkettő. Amikor nem játszol, akkor a legrosszabb. Az Eb-n való szereplés volt az egyik nagy célom. De ennek már vége. Nem élhetünk a múltban. Most Görögország jár a fejemben, hiszen nehéz meccs vár ránk.

2020-ban lett volna az Eb, nagy formában voltál, de aztán jött a pandémia.
Igen, de ilyen az élet. Most már a jövőre kell gondolnom, meg persze a jelenre, és arra, hogy segítsem a csapatot. Az egyik célom, hogy ott legyek a 2022-es világbajnokságon.

Gondolom sok barátod van, akik nagy Real Madrid szurkolók.

(nevet) Igen, igen.

El kellett magyaráznod nekik az elmúlt időszakban, hogy Luis Enrique nem antimadridista?
Amikor hallottam ilyen véleményt, megpróbáltam elmagyarázni, hogy nem az. Az edző megpróbálja azokat behívni a válogatottba, akikről úgy gondolja, hogy segíthetnek az elképzelései megvalósításában, függetlenül attól, hogy mely csapatban játszanak. Ezt már bebizonyította. Ő így csinálja, ilyen a filozófiája, az elképzelése.

Mindig benne voltál a terveiben.
Igen, ez igaz, köszönöm is neki. Ahogy azt is, amit rólam mondott a kerethirdetés napján. Remélem, hogy továbbra is így lesz.

El tudod képzelni a vb-t Spanyolország nélkül?
Nem, jelenleg nem. Össze kell dolgoznunk annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg.

Térjünk át a Real Madridra. Hogy érzed magad az esztendő utolsó válogatott szünetének elérkezésével?
Beszéltünk erről Kokéval, amikor megjöttem. Az előző előtt megverték a Barcelonát és az AC Milant, de aztán lelassítottak. Most nem megy olyan jól nekik. Nálunk viszont egy jó sorozatot szakít meg, de azoknak, akik kevésbé nehéz meccseik lesznek, mint Spanyolországnak, jól jöhet, ad egy kis időt.

Mit gondolsz, a Barcelona kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból?
Ettől még messze van. Amikor Zidane megérkezett a csapathoz, 12 pontos hátrányban voltunk mögöttük, a végén pedig mindössze 1 ponttal mögöttük zártunk, az utolsó meccsig nyomás alatt tartva őket.

Játszottál Xavival és ellene is. Mit gondolsz az érkezéséről?
Az biztos, hogy ez egy nagy változás. Egy olyan ember érkezése, mint Xavi, nagy reményekkel töltheti el őket. Bár riválisunk, a legjobbakat kívánom neki, persze nem ellenünk. (nevet)

Mit gondolsz a Barcelona helyzetéről?
Ahogy Ancelotti is mondta, meglep minket, hogy ennyire le vannak maradva a bajnokságban, de senki nem gondolhatja, hogy kiszálltak bármely trófeáért folytatott küzdelemből. A tisztelet alapvető fontosságú.

Mit gondolsz, amikor látod Viníciust játszani?
Olyan, mint egy rakéta, szárnyal. Sokat segít nekünk. Jön a labdákért, üres területre fut, gólokat lő… Ő a legjobb formában lévő játékosunk jelenleg. Emellett a mentális ereje példaértékű. Sokat kritizálták a góljai és a pontosság hiánya miatt. Ő pedig a hátára vett minden terhet és folyamatosan ment előre.

Szoktál beszélni Ramosszal?
Igen, nemrég beszéltünk. Elmondta, hogy már közel a visszatérése. Szerintem a szünet után vissza is tér majd. Meglátjuk, hogy elég szerencsés lesz-e ehhez, és újra élvezhetjük-e a játékát.

Furcsa volt úgy ide jönni, hogy nincs itt Ramos?
Igen. Sok új arcot is láttam, nagyon fiatal srácokat. Szerintem ha jól teljesít a PSG-ben, vissza fog térni a válogatottba is.

Mentálisan jó állapotban van?
Igen, nyugodt, és biztos, hogy mindent megtett azért, hogy ne sérüljön le újra.

Az új arcok között van egy 17 éves srác is.
Igen, Gavi. Megöleltük egymást, amikor találkoztunk. Nagyon dicséretes, hogy egy ennyi idős srác a felnőtt keret tagja. És ez nem érdemtelen. Magas szinten teljesített a klubjában és a válogatottban is. Két meccsen is pályára lépett és nagyon jól játszott.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK