Julen Lopetegui: Csak úgy nyerhetünk, ha a maximumot nyújtjuk

A Sevilla mestere a hétvégi bajnoki összecsapás előtt.

Sérülések: „Vannak problémáink, némelyik komoly, hosszú távú sérülés, némelyik pedig kisebb, ami megakadályozza, hogy részt vegyenek a játékosok az edzéseken. Még mindig várjuk az ezekkel kapcsolatos híreket. 22 játékossal utazunk, de hármuk esetében nem tudjuk még biztosan, hogy játszhatnak-e majd.”

Az ellenfél: „Ez egy nehéz idegenbeli meccs lesz, de ez igazából az összes bajnokiról elmondható a LaLigában. Most azonban a Real Madridról beszélünk, a világ egyik legjobb csapatáról, amely a tabella élén áll. Kemény meccs lesz, de semmi nem veheti el a motivációnkat és a győzni akarásunkat. Jó formában vannak, úgy tűnik, hogy ebben az évben sok dologban javulni tudtak.”

LopeteguiA kép forrása: YouTube (Sevilla C.F.) [screenshot]

A meccs: „Döntő fontosságú meccsekről beszélni, amikor még csak a 15. meccsnél tartunk az idényben… Nagy és izgalmas összecsapásról van szó, amely három pontért zajlik. Mindannyian jól ismerjük az ellenfelet, hogy hogyan játszanak, és hogy milyen magas szintű játékosaik vannak. De motiváltak vagyunk, meg akarjuk szerezni a három pontot. A lehető legjobb formánkat kell hoznunk. Semmi nem ingathatja meg a motivációnkat és a győzni akarásunkat.”

A győzelem kulcsa: „Olyan teljesítményre kell törekednünk, amely minden szempontból a tökéletesre hajaz. Ahhoz, hogy a Real Madriddal a saját pályáján tudj versenyezni, a legjobbadat kell nyújtanod, mi is ezen dolgozunk. Tudjuk, hogy csak úgy nyerhetünk, ha a legjobbunkat hozzuk, erre fogunk törekedni. Ha védekeznünk kell, akkor azt jól fogjuk csinálni, hiszen nagyon tehetségesek és gyorsak. Aztán jól kell támadnunk is. Ahhoz, hogy nyerjünk, mindent jól kell csinálnunk.”

Cserék: „Ha sérülések hátráltatnak minket, akkor bizalmat kell szavaznunk azoknak, akik beugranak. Mindenki felkészült és készen áll a játékra. Nincs kivétel. Mindenki motivált és készen áll arra, hogy segítsen, erről szól a csapatjáték. Emellett az ellenfelünkre is koncentrálnunk kell.”

Forrás: sevillafc.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK