Barnett: Nem érdekelnek a Real Madrid szurkolói

Jonathan Barnett, Gareth Bale ügynöke a Real Madrid szurkolóira panaszkodott, ők közleményben reagáltak, az ügynök azonban nem hátrált, sőt. Nem biztos, hogy innen van még kiút.

Gareth Bale és a Real Madrid szurkolóinak kapcsolata mélyponton van. A walesi csaknem az egész eddigi idényt partvonalon kívül töltötte, hiszen mindössze az első három meccsen játszott az őszi szezonban. A walesi válogatottban négyszer is pályára lépett. Miután éppen időben felépült a legutóbbi válogatott szünet előtt, lejátszotta csapata Fehéroroszország elleni meccsének első 45 percét, amikor aztán újabb sérülést szedett össze, amely abban már megakadályozta, hogy a belgák ellen is játsszon három nappal később. A fehéroroszok elleni, 5-1-es walesi győzelemmel végződő meccs volt Bale 100. válogatott mérkőzése.

A játékos ügynöke, Jonathan Barnett néhány nappal ezelőtt a Deportes Cuatróban nyilatkozott ügyfele jövője kapcsán. Bale Real Madriddal kötött szerződése 2022 nyarán lejár, ezt követően szabadon távozhat Madridból, lezárva egy kilenc éves időszakot a spanyol fővárosban, amelyből egyet Londonban töltött kölcsönben.

Bale

Barnett a beszélgetés során kritikus volt a Real Madrid szurkolóival is, akik szerinte nem megfelelően viselkedtek Bale-lel. „Nem fontos és nem érdekel, hogy mit gondolnak. Nem érdekelnek. Miért foglalkoznék velük? Úgy gondolom, hogy undorítóan bántak vele” – mondta Barnett.

A szurkolók közleményben kritizálták Barnettet a kijelentései miatt
Egy madridi szurkolói klubokat tömörítő szövetség egy szókimondó hivatalos közleményben bírálta Bale és Barnett viselkedését. A közlemény így szólt:

„A szövetség ezúton szeretné kifejezni, hogy felháborítónak tartja és elutasítja Jonathan Barnett szavait, amelyek az európai ügynökök találkozóján hangzottak el.”

„Az említett találkozón Gareth Bale képviselője a következőt mondta: ’Nem fontos és nem érdekel, hogy mit gondolnak (a Real Madrid szurkolói). Nem érdekelnek. Miért foglalkoznék velük? Úgy gondolom, hogy undorítóan bántak vele.’.”

„Sokadszorra fordul elő, hogy a hetvenéves ügynök éles kritikát fogalmaz meg a Real Madriddal, mint intézmény, vagy a klub szurkolóival szemben. A legutóbbi alkalomra az előző idényben került sor, amikor is a támadásainak célpontja Zinédine Zidane volt. ’Zidane tiszteletlen. Nem tudja, hogyan adja meg a tiszteletet egy olyan játékosnak, aki ilyen sokat adott a Real Madridnak.’. A brit ráadásul többször is kinyilatkozta, hogy a Real Madrid szurkolónak vörös szőnyeget kellene fektetniük az ügyfele lábai elé.”

„Gareth Bale-ből, aki a Real Madridnál eltöltött első éveiben az egyre gyakoribb sérülései ellenére is arany korszakát élte mind a pályán, mind azon kívül, mostanra elérte, hogy a legtöbb szurkolónak elege legyen belőle. Ebben az idényben 193 percet játszott a csapatban, miközben bármikor is kapott behívót a válogatottba, hirtelen csodálatos gyógyuláson ment át, majd a visszatérése előtt ismét megsérült. Elmondhatjuk, hogy hosszú évek óta az a helyzet, hogy a játékos csak Wales csapata számára bevethető.”

„Nem értjük, hogy Mr. Barnett milyen szurkolói viselkedésre is utal pontosan, hiszen a szurkolóknak nincs semmilyen lehetőségük, hogy elmondják a véleményüket a játékos kapcsán. Emlékeztetni szeretnénk őt arra, hogy amióta nem kötelező a nem bevethető játékosok megjelenése a mérkőzéseken a stadionban, Gareth Bale egyetlen alkalommal sem bukkant fel a helyszínen, így a  felek találkozásának lényegében a lehetősége sem létezik. Másrészt úgy gondoljuk, hogy a Real Madrid játékosaként köteles lenne visszaadni valamit abból, amit a Real Madridtól megkapott az évek során, és helyre kellene hoznia az ügynöke hibáját (akitől erkölcstelensége révén ezt nem várhatjuk el).”

BarnettA kép forrása: YouTube (WeShow Football) [screenshot]

Barnett is reagált a szurkolói kinyilatkoztatásra

Az AS munkatársának adott exkluzív interjúban Barnett elmondta a véleményét a fenti közleményről.

Egy jelentős szurkolói csoport egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, amit ön mondott a Real Madrid szurkolóiról, vagyis hogy ők undorítóan bántak Gareth Bale-lel. Azt kérik, hogy kérjen bocsánatot vagy változtassa meg a szavait.
Nincs megoldás. Nem érdekel. Miért érdekelne?

Gareth az utolsó idényében van. Miért akar rosszban lenni a Real Madrid szurkolóival?
Azok nem az ő szavai voltak. Én mondtam őket. Azok az én gondolataim, nem pedig Bale gondolatai. Nem a nevében beszélek. Egyszerűen úgy gondolom, hogy a szurkolók undorítóan bántak vele.

Miért gondolja így?
Nem hallotta a fújolást? És nem látta, hogyan viselkednek vele? Tényleg nem hallotta?

Értem.
De nem hallotta? Hallotta, hogy hogyan viselkednek? Hallotta? Igen vagy nem?

Igen, hallottam.
Na ezért. Mert ez igaz. Ő fantasztikus volt a Real Madridban. Csak meg kell nézni mennyi mindent megnyert velük. És a gólokat, amiket szerzett. És megfelelően bántak vele? Nem.

Valószínűleg azért lehet ez, mert többet vártak tőle.
Fogalmuk sincs semmiről, nem érdekelnek.

Ezt le fogom írni.
Megkérdeztek, elmondtam a saját véleményemet, nem Gareth Bale-ét. Bárki, aki szerint nem viselkedtek rosszul, elmagyarázhatja nekem, hogy miért nem viselkedtek rosszul.

Köszönöm.
Ez nekem egyáltalán nem fontos. Nem érdekelnek.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK