Hanga Ádámék tökéletes novembere

A Real Madrid kosárlabdacsapata az összes novemberi meccsét megnyerte. Nézzük, mi is történt ebben az időszakban.

Pablo Laso csapata hibátlan novembert tudhat maga mögött, hiszen minden egyes lejátszott összecsapása után győztesen hagyta el a pályát. Tette ezt ráadásul úgy, hogy meglehetősen sűrű volt a meccsnaptár ebben a hónapban, 21 nap alatt 8 mérkőzésen kellett helytállniuk. Ötször léptek pályára az Euroligában és négyszer a spanyol bajnokságban, mostanra pedig mindkét sorozatban az élre kerültek. 

A blancók első mérkőzésére a Bayern München ellen került sor november 5-én, amikor is 76-80 arányban tudtak nyerni idegenben a találkozó utolsó pillanataiban, egy remekelő Yabusele főszereplésével.

Ez a találkozó aztán megágyazott a következő mérkőzéseknek, kezdve a két nappal később megrendezett hazai bajnoki összecsapással a Surne Bilbao Basket ellen, ahol tekintélyt parancsoló, 95-61 arányú győzelem született. Hanga Ádám kiemelkedő volt ezen a találkozón, 19 pontig jutott, 5 három pontost is értékesített. A csapat harmadik győzelme november 12-én érkezett a Zalgiris ellen. A csapat 95-82-re nyert Madridban, ezúttal Poirier volt a csapat legjobbja.

Kevesebb mint 48 óra múlva Laso fiai megszerezték legharcosabb győzelmüket a hónapban. November 14-én, az Urbas Fuenlabrada ellen sikerült nyerni úgy, hogy Heurtel az utolsó pillanatban dobott hárompontost (85-88). Az utolsó héten aztán a Madrid három összecsapáson is pályára lépett, kétszer az Euroligában. November 16-án a blancók fontos győzelmet arattak az LDLC ASVEL Villeurbanne ellen (74-87), többek között Causeur remek teljesítényének köszönhetően, aki 18 perc játékidő alatt 25 pontig jutott. A csapat aztán az Estrella Roja együttesét fogadta, ezen 79-67-re végződő a találkozón Tavares, Poirier és Hanga Ádám is 20 pont fölé jutott. A blancók aztán még ugyanezen a héten vasárnap a Coosur Betis ellen arattak meggyőző győzelmet (71-48). Ezen a találkozón a bajnokságot tekintve 2005 óta a legjobb védelmet mutatták be, hiszen 48 ponton tartották az ellenfelet.

A tökéletes hónapot aztán Vitoriában zárták le a madridiak, megszerezve sorozatban 8. győzelmüket ebben az időszakban. A 60-88-ra végződő mérkőzésen az ellenfél a Baskonia együttese volt az Euroliga 12. fordulójában. A blancók remek formáját mutatja az is, hogy rövid időn belül ez volt a második ilyen hónapjuk, hiszen szeptemberben sem tudta őket megszorongatni senki.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK