Kroos: Ha már léteznek egyéni díjak, legalább lennének igazságosak

A Real Madrid német játékosa is reagált az Aranylabda-szavazás végeredményére. Nem meglepő módon nem ért egyet a végeredménnyel, saját podcastjében ő maga mondta el, hogy miért.

„Először is azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem érdekelnek az egyéni díjak. Mindenesetre ha már vannak ilyenek, akkor azoknak igazságosnak kellene lenniük. Szerintem egyáltalán nem ez a helyzet.”

„Kétségtelen, hogy Messi és Cristiano az elmúlt tíz-tizenöt év legjobbjai, olyan kvalitásokkal bírnak, amilyenekkel a többiek sosem fognak, teljesen egyértelmű, hogy ők ketten dominálták ezt az időszakot. De ennek a díjnak az esetében az elmúlt egy év legjobb egyéni teljesítményét nyújtó játékost kellett volna elismerni.”


Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Jorginho harmadik helye szerintem teljesen rendben van, lényegében mindent megnyert a Chelsea-vel, Lewandowski ugye második lett, ha ő esetleg az első helyen végzett volna, nem szóltam volna semmit, hiszen egy világklasszis, azonban számomra Karim lett volna az első számú jelölt, ha ténylegesen egy adott játékos előző évben mutatott teljesítményét vesszük figyelembe. Közelről van lehetőségem megfigyelni, hogy milyen kivételes játékos is ő. Tehát az én sorrendem a következő lett volna: 3. Jorginho, 2. Lewandowski és 1. Benzema.” 

„Amikor azt látom, hogy Cristiano mennyi fontos gólt szerzett mostanában – a United például csak neki köszönheti, hogy még a BL-ben van – akkor a szememben ő is Messi előtt végzett volna.”

„Ahogy már elmondtam, nem érdekelnek az ilyen egyéni díjak, hiszen a futball egy csapatsport, de ha már léteznek, akkor az ember nyugodtan elmondhatja a véleményét velük kapcsolatban. ”

Forrás: MARCA, Einfach mal Luppen
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK