Ancelotti: Élvezzük az ilyen találkozókat, mint a holnapi

A Szuperkupa elődöntőjében a Real Madrid a Barcelona gárdájával csap össze szerdán este 8 órakor. A találkozó előtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, szót ejtve Alabáról, a holnapi kezdőről és természetesen az ellenfélről is.

A mérkőzés

„Remek formában érkezünk a mérkőzésre, nagyon izgatottak vagyunk és a hozzáállásunk is megfelelő, megpróbáljuk hazavinni a trófeát, ami az első lehet az idényben.”

„A futballban minden megtörténhet. Nyerhetsz, veszíthetsz, játszhatsz döntetlent. Utóbbi holnap nem lehetséges, mert a mérkőzés végén valakinek tovább kell jutnia. A lehető legjobban kell teljesítenünk, miközben figyelünk arra is, hogy milyen erős ellenféllel állunk szemben, akiknek ugyan több problémájuk van idén, mint nekünk, de ez egy egymeccses párharc két csapat között, akiknek ugyanaz a céljuk, a döntőbe akarnak jutni.”

„Egyenlő felek küzdelme lesz a holnapi, mint mindig. A bajnokság állása nem jelent semmit. Ez a spanyol Szuperkupa elődöntője. A mérkőzés nulláról indul, egyenlő állásról és szoros küzdelem lesz, mint az idegenbeli bajnokink is, amikor még nem Xavi volt a vezetőedző.”

Kezdő tizenegy

„Vannak még kérdőjelek, ott van például Carvajal, aki most tér vissza sérüléséből és még nem tudjuk, számíthatunk-e rá. Át kell vizsgálnunk a dolgokat a csapat jobb oldalát illetően, mert ott vannak a friss játékosok is, például Rodrygo is pályára léphet Asensio helyett. Ezeken kell még gondolkodnom. A csapat jó formában van és Jović is visszatért. A mérkőzés előestéje olyan lesz, mint bármikor, ha a Barcelona az ellenfél. Vannak bizonytalanságok, nagy vágyak és izgalmak. Szórakoztató találkozó lesz. Minden mérkőzés ilyen a Barcelona ellen és élvezzük az ilyen összecsapásokat.”

Carlo Ancelotti

Alaba

„Nem kérdeztem arról, milyen különbségeket fedezett fel a spanyol és a német futball között. Remekül beilleszkedett és efelől nem is volt kétségem, mert ismerem és tudom, mennyire profi, milyen minőséget képvisel. Az utóbbi években már középhátvédként szerepelt és remekül teljesített, véleményem szerint a Militãóval alkotott párosuk kiválóan működik hátul.”

Kedvenc játékosa a Barcelonából

„Egy olyan csapatról beszélünk, akik a veteránoktól eltekintve, mint Piqué, Busquets és Jordi Alba képesek valami újat adni a keretükhöz, most például a fiatalokért kapják az elismerést, mint Gavi vagy Nico. Ők azok a játékosok, akik előtt szerintem nagy jövő áll.”

Xavi Barcája

„Kedvelem őket, mint csapatot, mert tiszta elképzelésük van a játékstílusuk kapcsán. Követik a klub identitását és Xavi kinevezése óta remek sorozatot produkálnak. A hozzáállása és az elképzelései további fejlődést eredményezhetnek a csapatnál.”

Van-e bármilyen negatív érzése a mérkőzés kapcsán?

„Nincs. Minden meccstől nagyon félek. Ugyanannyira ideges vagyok, mint a Valencia elleni találkozó előtt. Minden mérkőzéssel így vagyok. Azon aggódom, hogy a játékosok úgy gondolják, mi vagyunk a favoritok. Azonban nem így vélekednek és a klubnál senki sem hiszi ezt. Hiszünk abban, hogy képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani és mindent beleadunk, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK