Kroos: Minden sorozatot meg akarunk nyerni

Szerdán este 8 órakor a Real Madrid a Barcelona csapatával találkozik a Szuperkupa elődöntőjében. A játékosok részéről Toni Kroos nyilatkozott a rangadó előtt.

A mérkőzés

„A klubnál szerzett tapasztalataim alapján a célunk csak az lehet, hogy minden sorozatot megnyerjünk, amiben érdekeltek vagyunk. Ezért dolgozunk a következő napokban is. Mindenekelőtt a holnapi találkozót szeretnénk megnyerni, majd a trófeát is szeretnénk elhódítani. Készen állunk, most edzünk és meglátjuk, milyenek lesznek a körülmények. Nem kételkedem abban, hogy a végső győzelemért utaztunk ide.”

„Mindenki, aki ismer, tudja, hogy szeretem, ha nálunk van a labda. A legfontosabb azonban az, hogy a csapat képes legyen alkalmazkodni a győzelem érdekében. Ez néha azt jelenti, hogy a labda többet vagy kevesebbet van nálunk. Ha elöl megvan a sebesség, ahogy az ránk is jellemző, ki kell hozni belőle a legtöbbet. Engedheted az ellenfelet játszani és adhatsz nekik teret, így is lehet irányítani a mérkőzést anélkül, hogy nálad van a labda. Számomra az a legjobb teljesítmény, ha 90%-ban nálunk van a labda és 1-0-ra győzünk. Igaz, hogy nincs értelme annak, hogy mindig ilyen arányban birtokold a játékszert. Meg kell találni a módját annak, hogy úgy nyerjünk mérkőzéseket, hogy a lehető legtöbbet birtokoljuk a labdát.”

A tabella élén

„A csapat most talán jobban teljesít a bajnokságban, mint a Barcelona, de a tapasztalat azt mondatja, hogy nincsenek favoritok és egy Clásicón bármi megtörténhet. A holnapi olyan lesz, mint egy döntő. A Barcelonának is minőségi kerete van. Nincsenek favoritok és nem tudom, mi történik majd, de nyerni akarunk.”

Barcelona

„Nem láttam túl sok meccsüket. Megvannak a saját mérkőzéseink is és van jobb dolgom is, mint egész nap focit nézni. Ismerem az ellenfél játékosait, de nem tudom, kikkel találkozunk a pályán. Nehéz megmondani, milyen kezdővel állnak fel. Kívülről nem tudom megmondani, hogy mi változott Koeman távozása és Xavi érkezése óta.”

Toni Kroos

Pihenés

„Nehezen indult a szezon számomra, mert sosem indítottam még egy idényt sem sérüléssel. Jól alakult azonban így is, mert nem akartam még egy idényt fájdalommal kezdeni. Megálljt parancsoltam és kihagytam néhány mérkőzést, de képes voltam felkészülni és tökéletes formában visszatérni. Remekül sült el a dolog. Jó formában vagyok, de nem tudom megmondani, hogy ez-e karrierem legjobb időszaka, mert sok jó évem volt már. Élvezem a játékot és az erőnlét szempontjából is kiválóan érzem magam.”

Alaba

„A Bayernnél szélsővédő volt, ez most megváltozott. Ez nagy váltás volt, nagy különbség van a szélsővédő és a középhátvéd feladatai között. Amikor Münchenben játszottam, még a szélen szerepelt. Ismerve az általa képviselt minőséget és azt, hogy milyen remek ember a pályán kívül, nem lep meg, hogy ilyen könnyen alkalmazkodott. Remekül beilleszkedett. Már-már olyan, mintha évek óta itt lenne, ez pedig nagyon fontos számunkra.”

Eredmények

„Most elveszítettünk egy mérkőzést, örültem volna, ha döntetlennel zárunk akkor. Sokat fejlődtünk az elmúlt két-három hónapban, nemcsak az eredmények tekintetében, hanem a teljesítményt figyelembe véve is. Az idény elején rengeteg mérkőzést megnyertünk, de nem játszottunk jól. Még sok van hátra és jól kell játszanunk, ha nyerni szeretnénk valamit. Pontokat veszítesz, ha nem teljesítesz jól. Az utóbbi időben kiválóan játszottunk a nehéz találkozókon. A karácsony utáni időszakban ezt kell fenntartanunk. Most január van, ebben a hónapban nem nyerhetsz semmit. Folytatnunk kell a jó szereplést a bajnokságban is, mert közvetlenül mögöttünk ott van az egyik riválisunk, aki kihasználja a botlásunkat. Trófeákat az idény végén lehet nyerni és elveszíteni, de problémákba ütközünk, ha azt hisszük, most remek helyzetben vagyunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK