Beszámoló: Elche – Real Madrid (1-2): Megvan a továbbjutás!

A Real Madrid hosszabbítás után, hátrányból fordítva, emberhátrányban harcolta ki a továbbjutást az Elche ellen a Király-kupa nyolcaddöntőjében.

A Martínez Valeróban ezen az estén a Real Madrid ismét megmutatta, hogy miért olyan híresek arról, hogy soha nem adják fel. Annak ellenére, hogy az 1-0-s hátrány és az emberhátrány ellenük szólt a 102. perctől, Ancelotti fiai a hosszabbítás második felében remekül játszottak, Isco 108. és Hazard 115. percben szerzett góljaival kiharcolták a továbbjutást. A madridisták következő ellenfelének kilétére pénteken derül fény.

Az első félidő szórakoztató volt, mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket. A játékrész első felében a hazaiak voltak veszélyesebbek. Még 10 perc sem telt el, és Josan küldte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Carillo a kapu torkából végül nem tudott betalálni, a kapufát találta el. Az Elche ismét veszélyes helyzetet dolgozott ki, ezúttal is Carillo volt a főszereplő, aki Mojica beadását küldte kapura fejjel, ám Lunin nagyszerű mozdulattal védeni tudott. A félidőhöz közeledve a vendég csapat is kidolgozta komolyabb helyzeteit. Először Vini Jr. passzolt Camavingának, aki a tizenhatos vonaláról próbálkozott lövéssel, ám Werner résen volt. Két perccel később Marcelo adott kötényt Josannak, majd Rodrygónak passzolt, a brazil azonban célt tévesztett.

Hazard, Ceballos, Modric

A második félidő is tartogatott izgalmakat, azonban igazán nagy helyzetekben nem bővelkedett. Ancelotti megkeverte a kártyákat, Modrić és Casemiro lépett pályára Valverde és Camavinga helyett a 72. percben. A 77. minutumban aztán rögtön helyzetbe is került, és egy lövéssel próbálkozott a tiznehatos határáról, ám kísérletét Werner hárítani tudta. A Real Madrid volt az aktívabb a két csapat közül, a 82. percben egy remek akció végén Marcelo sarkazott Viníciushoz, akinek kapáslövését a kapus hárítani tudta. Újabb gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

Ekkor Gumbau szabadrúgása hozta az első izgalmakat, aki Alaba szabálytalansága után végezhetett el pontrúgást kiváló helyről, azonban Lunin remekül védte a hosszú felé küldött labdát. A vendégek alig két perccel később reagáltak, Vini Jr. szerzett labdát, Casemirónak passzolt, aki azonban nem találta el a kaput. Ezt követően Marcelót azonnali piros lappal kiállította a játékvezető Morente buktatásáért. A hazai támadó kapura tört, a játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy a brazil játékos buktatta őt, így meghozta az ítéletet. A megítélt szabadrúgást Verdú végezte el, az első kísérlete kipattant a sorfalról, az ismétlése pedig Ceballoszon változtatott irányt, majd a kapuban kötött ki. Lunin teljesen tehetetlen volt. 1-0.

Ahogy azt a múltban megszokhattuk, a Real Madrid nem adta fel. A 108. percig kellett várni az egyenlítő találatra. Ceballos lőtt kapura, a lövésbe pedig beleért Isco, aki a kapuba küldte a labdát. Mivel egy védő beragadt, így Isco nem volt lesen, érvényes volt a találat. 1-1.

Az emberhátrány ellenére a Madrid továbbra is dominálta a játékot. Érett a blancók újabb találata, és nem is kellett sokat várni rá. A 118. percben Alaba ugratta ki remek ütemben Hazard-t, aki eltolta a kimozduló kapus mellett a labdát, majd a kapuba gurított. 1-2.

Az utolsó pillanatokban a játékvezető még érvénytelenített egy hazai találatot, mivel az előkészítésben főszerepet vállaló Verdú lerántotta Lucas Vázquezt. A madridisták tehát továbbjutottak és várják a pénteki sorsolást.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK