Beszámoló: Real Madrid – Elche (2-2): Kétgólos hátrány után pontmentés

A bajnoki éllovas az utolsó percekben mentett pontot az Elche ellen a spanyol bajnokság 22. fordulójában. A blancók végig domináltak a mérkőzésen, nekik voltak a nagyobb helyzeteik, ám mégis 0-2-s hátrányban találták magukat negyedórával a meccs vége előtt, aztán Modrić és Militão révén sikerült kiegyenlíteniük. A csapat tehát továbbra is veretlen hazai pályán a bajnokságban. A találkozó előtt a Bernabéuban Gentóra emlékeztek.

Az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy mire rendezkedtek be a csapatok. A Real Madrid tartotta a labdát, az Elche magasan letámadott. Az első helyzet a 11. percben érkezett, Benzema és Vini Jr. révén. A francia passzolt a brazilnak, aki kapura lőtt, ám Badía védeni tudott. Kroos néhány perccel később találta el jól a labdát a tizenhatos vonaláról, ám nem talált kaput. A vendégek egyre hátrébb szorultak, Benzema pedig tovább villogott. A bajnoki góllövőlista első helyezettje Alaba hosszú átadását mesterien vette le a büntetőterületen belül egy védő szorításában, majd lőtt, ám Badía ezúttal is résen volt.

Casemiro lövésénél sem volt ez másképp, a kapus ismét közbeavatkozott. 32 perc játék után Viníciust vitték földre a büntetőterületen belül, Benzema végezte el a megítélt büntetőt, ám nagy erővel kapu fölé lőtt. A szerencse nem mosolygott Ancelotti csapatára, akik a 42. percben hátrányba kerültek. Az Elche első helyzetét Lucas Boyé váltotta gólra, aki Militão és Alaba között lényegében üresen fejelhetett kapura, és nem is hibázott. 0-1.

Militao

Úgy tűnt, a Madrid gyorsan válaszolhat, Benzema egyenlített ki kis híján, majd Kroos végzett el mesterien egy szabadrúgást, amelynél Badía hatalmasat védett. Casemiro is próbálkozott, ám a kapus az ő fejesét is hárítani tudta.

Bár a Madrid tartotta a labdát és futószalagon gyártotta a helyzeteket, az Elche remekül védekezett, így a második félidőre kellett kitalálnia valamit Ancelottinak. Az 51. percben a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott, amikor Diego González kibillentette Hazard-t a tizenhatoson belül, amikor térd a térddel ütközött, ám a VAR jelzésére megtekintette a felvételeket és felülbírálta saját döntését. (Érdekesség, hogy a felvételeken azt láthattuk, hogy csak azokat a másodperceket mutatták meg a bírónak, amelyből már nem látszott a térdek találkozása, pedig a televíziós visszajátszásokból egyértelműnek tűnt az eset. – a szerk. kieg.) Az idő fogyott, a blancók azonban nem tudták feltörni az Elche szervezett védelmét. Ráadásul Benzema cserét kért izomprobléma miatt, őt Jović váltotta.

A 62. percben Kroos próbálkozott távolról, ez volt az egyik utolsó mozdulata, hiszen őt Rodrygo váltotta. Tíz perccel később Vinícius lőtt kapu mellé a tizenhatoson belülről, aztán jött az Elche második helyzete a meccsen. Pere Milla futott el a jobb oldalon, Courtois-val került szembe, és a hosszú sarokba lőtte a labdát. 0-2. Ez nem a Madrid estéje volt, hiszen a következő támadásból Casemiro a kapufát találta el fejesével. A 81. percben a játékvezető ismét a videóbíró segítségét vette igénybe, majd a büntetőpontra mutatott, miután Pere Milla kinyújtott kezével avatkozott játékba a tizenhatoson belül. Modrić nem hibázott, tökéletesen lőtte a büntetőt. 1-2.

Volt még hátra néhány perc, és bár az Elche látványosan húzta az időt, a Madrid újabb helyzeteket dolgozott ki. A 86. percben Rodrygo egyenlíthetett volna, ám lövése megpattant egy védőn, így elkerülte a kaput. A Madrid tovább nyomott, majd a 92. percben Vinícius villant meg, aki a bal szélről néhány csel után középre ívelte a labdát, a hihetetlen magasságokba emelkedő Militão fejére, a brazil védő pedig tökéletesen bólintott a kapuba. 2-2. A találkozón újabb gól már nem született, így a blancók egy pontot szereztek, ezzel megőrizték a forduló előtti előnyüket a bajnokságban a válogatott szünet előtt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…