A válogatott brazilok nem lesznek ott a Bilbao elleni meccsen

A nemzeti csapat kizárta annak lehetőségét, hogy idő előtt elengedik őket.

A brazil válogatott koordinátora, Juninho Paulista egy interjúban megerősítette, hogy a brazilok nem engedik el a Real Madrid játékosait a válogatott szünet vége előtt. Mint ismeretes, ebben a válogatott szünetben a blancók játékosai közül Rodrygo, Vinícius, Casemiro és Militão is behívót kapott a válogatottba, hogy ott legyen a csapat két tét nélküli selejtező mérkőzésén. Az utolsó mérkőzésre február 1-jén kerül sor, miközben a Király-kupa negyeddöntőjét február 3-án játssza a Real Madrid az Athletic Bilbao ellen a San Mamésben.

A fent nevezett négy játékos kapcsán Juninho Paulista elmondta, hogy bár elképzelhető, hogy nem kapnak szerepet mindkét mérkőzésen, február 2-ig, vagyis a válogatott szünet végéig a nemzeti csapattal maradnak, így pedig szinte biztos, hogy nem lesznek bevethetők a blancók kupameccsén.

Madridi üzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Nem fogjuk idő előtt elengedni a játékosokat” – mondta Juninho egy spanyol rádiónak.

„Velünk kell lenniük a FIFA által meghatározott időszak végéig, február 2-ig. Attól függően, hogy játszanak-e az első meccsen, meg fogjuk beszélni, hogy a másodikon pályára lépjenek-e.”

„Végig velünk lesznek. Nem akarjuk elengedni őket. Ez nem lehet precedens. Más kluboktól is kaptunk ilyen kéréseket.”

„Nagyon kevés időt tölthetünk a játékosokkal. Ki kell használnunk a lehetőséget most, hogy megkezdődött a felkészülés a világbajnokságra.”

„Nem arról van szó, hogy nem akarjuk, hanem egyszerűen nem tehetjük. Tite irányítása alatt még sosem történt ilyen. Megértjük a klubok helyzetét. A pandémia miatt alakult így a válogatott szünet. Korábban nem volt januári alkalom. Ebbe a helyzetbe kényszerültünk.”

„Nagyon jó kapcsolatunk van a klubokkal. Mindig barátságosan beszélünk egymással. Tite elmagyarázta a helyzetet Ancelottinak. Normális hangon tudtak beszélni. Megértették a helyzetet, szerintem nincs probléma.”

„Úgy gondolom, hogy Tite a játékosokkal is megbeszélt mindent, egyértelművé tette számukra a helyzetet.”

„A 2022 októberi időszakot lemondták, így egy hetünk lesz felkészülni a vb-re novemberben. Egy hét áll Tite rendelkezésére, hogy a játékosokkal legyen és felmérje az állapotukat. A klubok megértik ezt. A PSG igazgatójával, Leonardóval is beszéltem, de több angol klubbal is, ugyanezen oknál fogva.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK