Beszámoló: Athletic Bilbao – Real Madrid (1-0): Búcsú a Király-kupától

Az Athletic Bilbao egy utolsó percekben szerzett találatnak köszönhetően múlta felül a Real Madridot a Király-kupa negyeddöntőjében, így Ancelotti csapata búcsúzni kényszerült a sorozattól.

Nem mondhatjuk, hogy Carlo Ancelotti a sokak által várt kezdőcsapattal állt ki ezen az estén. A védelemben Lucas Vázquez, Militao, Nacho és Alaba kezdett, úgy, hogy az osztrák a bal szélen kapott helyet, míg Nacho középen játszott. Carvajal végül a padon maradt. A középpályán nem volt meglepetés, a CKM-re bízta ezt a pályarészt az olasz. A támadósor kapcsán azonban mindenkinek tudott meglepetést okozni a blancók mestere, hiszen a repülőtérről a pályára beeső Vinícius és Rodrygo is kezdőként léphetett pályára, közöttük pedig Asensio kapott lehetőséget. A sokak által kezdőbe várt Hazard és Jović tehát továbbra sem élvezi Ancelotti bizalmát.

A találkozó úgy kezdődött, ahogy azt talán mindenki várta, vagyis a Real Madrid buszát minden keze ügyébe kerülő eszközzel dobáló hazai közönség által feltüzelt baszkok nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe. Magas letámadással, kemény játékkal és sok esetben indokolatlan agresszióval találkozhattak a blancók, amelynek Gil Manzano sem parancsolt megálljt.

Casemiro

Az első félidő egyébként végig nagy iramú volt, mindkét együttes megpróbálta feltörni a másik védelmét, ám ez néhány nem túl meggyőző próbálkozásnál többre nem volt elég. A 9. percben Courtois-nak kellett nyújtóznia egy távoli Dani García lövésnél, Rodrygo pedig a 27. percben dolgoztatta meg Agirrezabalát.

A félidőben Ancelotti nem változtatott, de a pályán sem történt túl sok említésre méltó esemény. A csapat magabiztosan védekezett, a Bilbao igazi veszélyt továbbra sem tudott okozni. Az olasz mester Iscót és Camavingát is pályára küldte Vini Jr. és Kroos helyére. A 80. percben Casemiro révén kis híján meg tudta szerezni a vezetést a vendég együttes, ám a brazil rosszul eltalált lövése a hazai kapus ölében kötött ki. Talán ha Casemiro középre passzol, ahol többek között Rodrygo várta üresen a labdát, most nem kiesésről beszélnénk.

Úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a rendes játékidő, és egy nem túl látványos mérkőzés hosszabbítása következik, azonban Berenguer másképp gondolta. A 89. percben a hazaiak játékosa egy vendég labdavesztés után remekül hozta magát lövőhelyzetbe, majd Nacho és Casemiro szorításában eltekerte a labdát Courtois mellett a hosszúba. 1-0.

A Madridnak még volt lehetősége a hosszabbítás perceiben az egyenlítésre, ám Isco lövési kísérlete néhány centiméterrel célt tévesztett. Maradt tehát az 1-0-ás eredmény, így a hazaiak örülhettek a továbbjutásnak. A Madrid számára a Király-kupa idei kiírása a negyeddöntőben véget ért.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK