Ancelotti: Fájó ez a vereség, mert minden sorozatot meg akarunk nyerni

A Real Madrid 1-0-s vereséget szenvedett az Athletic Bilbao otthonában, így búcsúzott a Király-kupa küzdelmeitől. A találkozó után Carlo Ancelotti nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

A mérkőzés

„Fájó ez a vereség, mert minden sorozatot meg akarunk nyerni. A Szuperkupát megnyertük, jó formában vagyunk és van még két sorozat, nem gondolom, hogy ez a vereség komolyabb hatással lesz majd ránk. A következményeként csak erősebbek leszünk. Tudtuk, hogy nehéz meccsünk lesz, ráadásul nem is számíthattunk mindenkire. Vini mindent megtett, amit tudott, kemények voltak vele szemben, de ez már csak ilyen.”

„Kroost fásultság miatt cseréltem le, ahogy Vinit is, a helyükre érkezett Camavinga és Isco… Volt még változtatási lehetőségem, úgy terveztem, hogy majd a hosszabbításban használom ki. Sajnos azonban az ellenfél betalált, így nem volt időm végrehajtani a cseréket.”

„Nem lepett meg a mérkőzés alakulása. Igaz, hogy a Bilbao többet támadott az első félidőben, de nem alakítottak ki sok helyzetet, mi pedig jól védekeztünk. A többi találkozóhoz képest a különbséget az jelentette, hogy nem tudtuk kihozni a labdát, mert nyomást gyakoroltak ránk. Túl sokszor próbálkoztunk a széleken, miközben Courtois-val és Casemiróval középen is próbálkozhattunk volna a labdakihozatallal. Amikor Alabához vagy Lucashoz került a labda a szélen, azonnal nyomás alá kerültek. Az első félidő végén beszéltünk arról, hogy középre koncentráljuk a labdakihozatalokat, de nem működött úgy, ahogy szerettük volna.”

Carlo Ancelotti

Hazard és Bale

„Nincs mit mondanom. Miért beszéltek Bale-ről, Hazard-ról és Jovićról? Miért nem Ceballos vagy Carvajal kapcsán kérdeztek? Ha valaki nem játszik, az biztosan azért van, mert így büntetem, igaz? Nem csak erről a három játékosról van szó. Semmit nem kell belelátni. Olyan döntéseket hoztam, amelyek nélkülözték őket, de ha őszinték akarunk lenni, beszéljetek Ceballosról, aki egyetlen percet sem kapott, vagy Vallejóról, aki ugyanolyan minőséget képvisel, mégis a kispadon kapott helyet.”

Hamis kilences

„Klasszikus csatár nélkül játszottunk. Senki sem rendelkezik Karim képességeivel, ő nagyon sokat segít a labdatartásban, ezt pedig most Asensio, Isco és Rodrygo adhatta volna meg nekünk. Nem változtattunk a terven, próbáltuk kihozni a labdát, de jó volt az ellenfél letámadása, így nehezen tudtunk tiszta helyzeteket kialakítani. A Bilbao magas letámadása miatt nem működött a tervünk. Ez nagyon fontos volt a mérkőzés alakulásának szempontjából.”

„70 perc elteltével ez a nyomás enyhült, így irányításunk alá vonhattuk a találkozót. A hosszabbításban nyerhettünk volna, mert az ellenfelet megviselte fizikálisan az iram és több helyzetet alakíthattunk volna ki. Sajnos azonban betaláltak, mi pedig kiestünk.”

Ez volt az idény legrosszabb teljesítménye?

„Nem, egyáltalán nem. Nehéz meccs volt, mert tudtuk, hogy a Bilbao ellen kemény találkozó vár ránk. A bajnokságban győztünk, de kemény volt. Az utolsó percig szoros volt a meccs és az ellenfél pedig megérdemelten győzött, hála az erőfeszítéseinek, de nem gondolom, hogy ez volt az idei legrosszabb teljesítményünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK