Beszámoló: Real Madrid – Alavés (3-0): Újabb győzelem a Bernabéuban

A Real Madrid egy remek második félidőnek köszönhetően legyőzte az Alavés együttesét a Santiago Bernabéu Stadionban, így a Sevilla mérkőzésének eredményétől függetlenül legalább négypontos előnnyel zárja a bajnoki fordulót. A 63. percben Marco Asensio engedett el egy megállíthatatlan bombát a tizenhatoson kívülről, ahogy ezt már a Granada ellen is láttuk tőle. A hazaiak a 80. percben megduplázták előnyüket Vini Jr.-nak köszönhetően, aki egy mesteri akció végén talált be. A hosszabbításban aztán Karim Benzema is betalált, ő büntetőből vette be Pacheco kapuját.

A mérkőzés első szakaszában a Madrid dominált, azonban az Alavés eredményesen védekezett az első játékrészben, ráadásul majdnem meg is tréfálták a blancókat egy szemfüles góllal. A hazaiaknak mindössze két helyzetük volt, Valvedre és Modrić révén a 41. és a 42. percben. A vendégek még ezt megelőzően álltak közel a vezetés megszerzéséhez, először amikor Jason lőtt kapu fölé a 26. percben, majd amikor Rioja találta magát Courtois-val szemben, ám a belga kapus résen volt.

A mérkőzés a második félidőben dőlt el. A játékrészt a Real Madrid magasabb iramban kezdte, egyre nagyobb veszélyt jelentve a vendégek kapujára. A 49. percben Alaba próbálkozott szabadrúgásból, ám szitáló lövését Pacheco ki tudta ütni. Hat perccel később Vini Jr. kapott labdát a tizenhatos előtt, megforgatott két védőt, kapura lőtt, ám a hálóőr lábbal hárítani tudott. A kipattanó Benzema elé került, aki kapura lőtt, azonban a vonalon álló Lejeune meg tudta akadályozni, hogy a labda a kapuba kössön ki.

Asensio, Vini Jr., Benzema

A Real Madrid egyre közelebb volt a gólhoz. Az 59. percben ismét megszerezhette volna a vezetést, de Casemiro néhány méterről csúnyán fölé lőtt. A baszk együttes a 61. percben aztán majdnem meglepetést okozott. Asensio adta oda a labdát ajándékba a vendégeknek saját tizenhatosa előtt, így a frissen beállt Pere Pons törhetett kapura, ám elhibázta a helyzetet. Két perccel később aztán megjött a hazai találat. Asensio kapott labdát a büntetőterületen kívül, tolt rajta kettőt, majd egy nagyszerű ballábas lövéssel védhetetlenül vágta a labdát a kapuba. 1-0.

A csapat megszerezte tehát a jól megérdemelt vezetést, de nem tűnt úgy, hogy ráül az eredményre. A 75. percben Carvajal próbálkozott, Pacheco eszén azonban nem tudott túljárni. Két perccel később Vini Jr. és Benzema játszott össze, az akció végén a francia lőtt kapura, ám a kapufa ezúttal a vendégekkel volt. A 80. percben aztán jött a második gól. Benzema sarokkal passzolt Asensiónak, aki visszaadta a labdát a francia csatárnak, ő Vinícius-t játszotta meg, a brazil pedig az egyik védő lába között küldte a labdát a kapuba. 2-0. 

A hosszabbításban Lejeune vágta fel a csereként beállt Rodrygót a büntetőterületen belül, Benzema pedig gólra váltotta a megítélt büntetőt. 3-0. A Real Madrid így begyűjtötte a három pontot a Bernabéuban, ahol immár egy 12 meccses veretlenségi sorozatot tudhat magáénak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK