Egyre valószínűbb, hogy Mbappé és Håland is érkezik

Ami néhány hónappal ezelőtt még lehetetlennek tűnt, lassan valósággá válhat. Úgy tűnik, hogy a forgatókönyv, amely szerint Kylian Mbappé és Erling Håland június 30-án már a Real Madrid játékosa lesz, nagyon is lehetséges, legalább is Valdebebasban így gondolják.

A kihívás, amely elé állították magukat a blancók, nem könnyű. A tárgyalások során eddig megtett lépések csak növelték az esélyét annak, hogy a PSG és a Dortmund két kiválósága hamarosan a Bernabéuban játsszon. Mindkét játékos érkezéséhez napról napra közelebb jutunk. Két olyan játékosról beszélünk, akiket egy ideje már a világ legjobbjai között említhetünk, akiknek a játékát a madridisták a klubvezetés terve szerint jövőre már saját csapatukban élvezhetik. A Real Madrid vezetőségének terve ez.

Mbappé és Haaland

Nagyon hosszú ideje elemeznek ki mindent az érintett felek, teszik mérlegre a számokat, a kiadásokat, a bevételeket. Pontosan ezért is van esély arra, hogy mindkét játékos egy klubnál futballozzon. Mind a sport szempontokat, mind pedig a marketing szempontokat figyelembe véve óriási hatása lenne egy ilyen lépésnek. A számok teljesen rendben vannak, a Real Madrid vezetősége pedig komoly pofont mérhetne a riválisok moráljára azzal, ha mindkét játékost meg tudná szerezni. Ők ketten a futball jövői. A legfőbb akadály mindig az volt, hogy a két játékos fizetése már önmagában bruttó 100 millió euróra rúghat. A klub számára azonban ennek az összegnek a kifizetése sem jelenthet problémát, így Valdebebasban mindenki optimista.

A blancók fizetésekre fordított költségei jelentősen csökkennek az olyan játékosok távozásával, mint Isco, Bale vagy Marcelo. Mellettük az egyik legvalószínűbb távozó Eden Hazard, aki szeretne kivergődni abból a krízisből, amivel épp jelenleg is küzd. És bár Vinícius fizetése nőni fog, ezt a klub még meg tudja oldani.

A csapaton belüli versengést figyelembe véve ez a dupla igazolás azt jelentené, hogy a csatárok körében is változásokra lehet számítani. Úgy tűnik, Hålandnak nem áll szándékában várni egy évet a lassú beépülésre Benzema mellett. A francia jelenleg is csúcsformában futballozik, de a klubnál úgy gondolják, hogy megoldható a játékidő megosztása a két játékos között. Hålandért 75 millió eurót kellene fizetni a Dortmundnak, amit a német együttes már elfogadott. A norvég csatár döntése még várat magára, amiben szerepet játszik ügynöke, Mino Raiola egészségi állapota is, aki a hírek szerint nemrég komoly műtéten esett át. Nem sok klub van még versenyben Hålandért, a Barcelona például a pénzügyi helyzetének köszönhetően nem engedheti meg magának a norvég megszerzését.

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

 

Mbappé ingyen érkezik majd, hiszen lejár a szerződése a PSG-vel, persze ez nem jelenti azt, hogy nem kell érte fizetni, ráadásul a klubnál tudják, hogy magas fizetést kell majd adniuk neki, bár ez az összeg nem lesz annyi, mint amennyit tavaly ajánlottak a csatárnak. A MARCA már jó ideje arról cikkez, hogy a Real Madrid hogyan kívánja megerősíteni a támadó szekciót, legutóbb például azt is megírta, hogy Mbappé visszautasította a PSG üres csekkes ajánlatát is. Kylian egyetlen célja az, hogy jövőre a Real Madrid játékosa legyen. De ha Florentinónak meglesz a lehetősége, hogy leigazolja a futball jelenlegi két legnagyobb sztárját, akkor élni fog vele.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK