Csekk ide, 100 milliók oda, Mbappé a Real Madrid játékosa lesz

Az elmúlt napokban újabb ajánlatokkal próbálta a PSG maradásra bírni Kylian Mbappét. Mindhiába.

A PSG mindent, de tényleg mindent bevet, hogy a francia játékos meghosszabbítsa nyáron lejáró szerződését. Múlt héten még arról szóltak a spanyol és francia hírek, hogy a párizsi csapat vezetősége egészen egyszerűen egy üres csekket tett Mbappé elé, amire a támadó olyan összeget írhatott rá, amilyet csak szeretne. Az összeg túlszárnyalhatta volna azt a 90 millió eurós ajánlatot, amit a PSG tavaly nyáron tett Mbappénak. Az ajánlat mellé a francia klub azt is megígérte, hogy sportprojektje a következő években is garantálja Mbappénak, hogy a legrangosabb trófeákért harcolhasson. A párizsi klub további két évvel szerette volna meghosszabbítani a játékos szerződését, így Mbappé a PSG játékosaként szerepelne a katari világbajnokságon.

Mbappé viszont elutasította ezt az ajánlatot is, ahogy tavaly nyár óta legalább három másikat. Pedig már nemcsak a klub, a szülők, hanem magasabb körökből is próbálják maradásra bírni Kyliant. Nem olyan rég a francia miniszterelnök, Emmanuel Macron kapcsolódott be a párbeszédbe, és elmondta, hogy szeretné, ha Mbappé továbbra is Franciaországban futballozna. Ennek hátterében a Katar és Franciaország közötti stratégiai együttműködés húzódik, mely sok pénzről és politikai befolyásról szól és szemmel láthatóan Mbappé egy kulcsfontosságú tényezője.

Üres csekk kidobva, jöhet a hűségbónusz

Azóta eltelt néhány nap, de a PSG továbbra is mindent megtesz azért, hogy Mbappé meghosszabbítsa szerződését. A Le Parisien számolt be arról, hogy a francia klub egy új, speciális ajánlatot tett le a támadó elé, melyet ha elfogadna, akkor messze ő lenne a világ legjobban fizetett játékosa. A részletekről annyit tudni, hogy Mbappé körülbelül bruttó 100 millió eurót keresne évenként, összehasonlításképp Messi és Neymar évi 67 millió eurót, Cristiano Ronaldo pedig évi 62 millió eurót keres. Az új szerződés a 2024/25-ös szezon végéig szólna és tartalmaz egy 100 millió eurós hűségbónuszt is.

Őrült számok, fel is merül a (költői) kérdés, hol van ilyenkor az UEFA meg a Financial Fair Play. Mindenesetre kétségbeesett próbálkozásnak tűnnek ezek. Se több, se kevesebb. Ha Mbappé Párizsban szeretne maradni, akkor már réges-régen rábólintott volna valamelyik korábbi ajánlatra. Ez a srác viszont Madridban akar futballozni, ezt pedig a Real Madridnál is jól tudják, éppen ezért teljes a nyugodtság a klubnál. Nem hiába dolgoznak már négy éve Mbappé leigazolásán, a munkának pedig ezen nyáron érik be a gyümölcse.

Szóval repkedhetnek a csekkek, sokasodhatnak a nullák, de újra bebizonyosodik, hogy van, amit nem lehet pénzért megvenni.

Forrás: as.com, Le Parisien
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK