Beszámoló: Real Madrid – Real Sociedad (4-1): Győzelem a PSG elleni visszavágó előtt

A Real Madrid egy büntetőn kívül eredményesen tudta távol tartani kapujától a Real Sociedadot, és az egész mérkőzést végigtámadva, végül négy gólt szerezve múlta felül a vendég együttest. A találkozón Camavinga, Modrić, Benzema és Asensio is betalált.

A Real Madrid folytatja jó sorozatát. A csapat a Real Sociedad ellen hátrányból felállva, nagyszerű gólokkal tarkított győzelmet aratott, így tovább tudta növelni előnyét a bajnokságban, ahol 8 pontos előnyben van a második helyezett Sevillával szemben. 

A Real Madrid tíz percnyi játék után hátrányba került, miután Carvajal buktatta Silvát a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Oyarzabal értékesítette. 0-1. A gól után a blancók azonnal reagálni tudtak, növelték az iramot, egyre veszélyesebbek voltak az ellenfél kapujára, magasan letámadták az ellenfelet, ígéretes helyzeteket dolgoztak ki. Modrić futott el a bal szélen a 36. percben, majd remekül adott középre, ahol Casemiro érkezett és próbálta megszerezni a hazaiak gólját, ám Le Normand tisztázni tudott. Néhány perc múlva azonban már ő is tehetetlen volt, hiszen Camavinga egy csodálatos távoli lövésnek köszönhetően egyenlíteni tudott. 1-1.

Modric

A gól láthatóan feltüzelte a blancókat, akik még a szünet előtt meg akarták szerezni második találatukat. Benzema lényegében a középkezdés után azonnal be is talált a kapuba, azonban a gólt les címén érvénytelenítették. Alig egy perccel később aztán jött az újabb hazai gól. Modrić kapott labdát Benzemától a tizenhatos előterében, a horvát tolt néhányat a labdán, egy lövőcsellel elküldte Silvát, majd hatalmas gólt lőtt ballal. 2-1.

A szünet után Ancelotti fiainak eszük ágában sem volt visszazárni és megőrizni az előnyt, inkább annak tovább növelése volt a céljuk. A 60. percben Benzema vett le mellel egy Carvajal beadást, majd egy remek lövést eresztett meg, azonban Remiro védeni tudott.

A Real Madrid továbbra is dolgozta ki a helyzeteket. A 62. percben Vini Jr. keresztezett, a labdája megpattant Rafinhán és veszélyesen kapu felé pattant, ám éppen csak célt tévesztett. A 69. percben a francia támadó második lesgólját szerezte, miután Rodrygóval és Viníciusszal játszott össze, azonban az előbbi brazil az akció során lesen tartózkodott. A 76. percben aztán megérkezett a jól megérdemelt gól. Vini Jr. ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető először csak szabadrúgást ítélt, azonban a videóbíró megállapította, hogy a szabálytalanság a vonalon belül történt. Benzema aztán kíméletlenül értékesítette a büntetőt. 1-3. Három perccel később aztán a frissen beállt Asensio is gólt ünnepelhetett. Casemiro adott egy félpályás passzt Carvajalnak, aki egészen az alapvonalig vitte le a labdát, ahonnan visszagurított az érkező Asensio elé, aki nem hibázott. 1-4.

A bajnoki listavezető tehát meggyőző teljesítménnyel harcolta ki a három pontot a PSG elleni BL-mérkőzés előtt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK