Valverde: Soha nem játszanék a Barcelonában

Az uruguayi középpályás egy spanyol rádióműsor, az El Larguero vendége volt. A beszélgetés során szóba került többek között a PSG elleni meccs, Mbappé, a Barcelona.

„A Real Madrid különleges, megváltoztatta az életem. A Penarol együtteséből jöttem, de amióta itt vagyok, tudom, hogy a világ legjobb csapatának mezét viselem. Ez hatalmas nyomással és felelősséggel jár, de nagyon élvezem.”

„A Real Madrid iránti tiszteletből és az otthon kapott értékekből kiindulva soha nem játszanék a Barcelonában. A mez iránti tiszteletből, amely etet engem, amely életet ad, amely szeretetet ad nekem és az otthon tanultak miatt.”

„Játszottam Mbappé ellen, számomra ő egy nagyszerű játékos. Szemet gyönyörködtető a játéka. Fiatal, ám mégis olyan tapasztalt játék jellemzi, mintha már idősebb lenne. Kivételes adottságokkal bír. Nagyszerű játékos, tarthatatlan ellenfél.”

Valverde

„A PSG elleni mérkőzés kivételes volt. Nem játszottam több ezer meccset, de azért van már néhány fontos mérkőzés a lábamban, viszont olyan meccsen, mint Párizs elleni, még nem léptem pályára kétszer. Ezek olyan mérkőzések, amelyek egy életen át benned maradnak. Számomra történelmi pillanat, hogy ezt a címert védve győztünk és jutottunk tovább a szurkolóinkért.”

„Élvezem Modrić és Kroos játékát. Persze szívesen játszanék többet, de ők egyre többet és jobban játszanak. Modrićtól a győzelmi vágyat tanultam. Azt, hogy legyen szó bajnoki-, BL- vagy kupameccsről, ő mindig játszani és nyerni akar. Az ambició a lényeg. Kroostól a nyugalmat hoznám, ami minden mérkőzésen jellemzi. Igazi német minden szempontból. De ott van Casemiro agresszivitása. Ő azokra a hozzám hasonlókra emlékeztet, akik Dél-Amerikából jöttek, akik minden egyes labdáért úgy harcolnak, mintha az lenne az utolsó. Számunkra a futball és minden meccs is ilyen.”

„Minden egyes nap megpróbálom a maximumot nyújtani. Sokat javultam, amióta megérkeztem a Real Madridba, nem csak játékosként, emberként is érettebb lettem sok dologban, ami nem látszik a pályán: pihenés, étkezés, pszichológiai munka. Sok dolog van, ami hozzájárul ahhoz, hogy jobb futballista legyek. Zidane alatt voltam a legjobb formában, sok meccset tudtam sérülés nélkül lehozni, amikor a csapatnak szüksége volt rám.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK