Bale: Mindannyian tudjuk, hogy ki az igazi parazita

A walesi játékos megelégelte az általa tapasztalt újságírói magatartást, Twitter-oldalán közleményt adott ki.

(Előzmény: A MARCA egyik újságírója parazitának nevezte Bale-t, miután a walesi a Real Madridban nem lépett pályára a Barcelona ellen sérülésre hivatkozva, azonban a válogatottban játékra jelentkezett. A Daily Mail jelentetett meg ezzel kapcsolatban egy írást, Bale ezt követően reagált.)

„A Daily Mail rávilágított a MARCA rágalmazó, becsmérlő és spekulatív újságírására. Egy olyan időszakban, amikor emberek vetnek véget saját életüknek a média érzéketlensége és könyörtelensége miatt, tudni akarom, hogy ki vonja felelősségre ezeket az újságírókat és a hírcsatornákat, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy ilyen cikkeket írjanak.”

„Szerencsére vastag bőrt növesztettem a nyilvánosság reflektorfényében töltött évek alatt, de ez nem jelenti azt, hogy az ilyen cikkek nem okoznak károkat, nem zaklatják fel azokat emberileg és szakmailag, akiket céloznak. Tanúja voltam annak, hogy a média milyen negatív hatással tud lenni az emberek mentális és fizikai állapotára.”

„A média emberfeletti teljesítményt vár el a profi sportolóktól és elsőként ünnepel velük, ha hozzák az eredményeket. Azonban akkor, amikor akár egy apró hibát is vétenek, ahelyett, hogy együttéreznének velük, inkább széttépik őket, feldühítik a rajongókat és csalódottságot generálnak bennük.”

„A sportolókra nehezedő napi szintű nyomás óriási, és a napnál is világosabb, hogy a negatív médiafigyelem milyen könnyen a szakadék szélére sodorhat egy egyébként is stresszes sportolót, vagy bárkit, aki ismert a nyilvánosság előtt.”

„Nagyon remélem, hogy amire a gyermekeink olyan korba érnek, hogy képesek lesznek híreket fogyasztani, az újságírói etikát és normákat szigorúbban veszik majd. Tehát szeretném felhasználni ezt a platformot arra, hogy változtatásra ösztönözzek abban, hogy hogyan beszélünk emberekről nyilvánosan és hogyan kritizáljuk őket, egyész egyszerűen azért, mert nem felelnek meg a velük szemben támasztott, gyakran irreális elvárásoknak. Mindannyian tudjuk, hogy ki az igazi parazita!”

Forrás: Twitter
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A klub hivatalos tájékoztatása egy utánpótlás-játékosokat érintő ügy kapcsán. A Real Madrid hivatalos közleményben tudatja, hogy tudomására jutott,…

Úgy látjuk, hogy reklámblokkolót használsz.

Az oldalunk hosszú távú fennmaradása és Bellingham boldogsága érdekében kérjük, hogy kapcsold ki a
penamadridista.hu böngészése közben a reklámblokkolódat, vagy tegyél minket a kivételek közé.

Köszönjük! Hala Madrid!