Beszámoló: Celta Vigo – Real Madrid (1-2): Benzema duplájával megvan a három pont

A Real Madrid megszerezte a három pontot a Balaídosban a válogatott szünet utáni első bajnoki mérkőzésén. Karim Benzema két büntetőt is értékesíteni tudott, így a csapat 12 pontosra növelte előnyét a Sevillával szemben úgy, hogy az andalúz együttes a hétvégén még a Barcelona otthonába látogat.

A mérkőzés remekül kezdődött, mindkét csapat helyzeteket dolgozott ki. Először a Madrid oldalán jött egy fejes és oldalháló, miután Karim Benzema bólintott kapura Lucas Vázquez beadása után a 9. percben.

A Celte öt perccel később válaszolt Denis Suárez távoli lövése révén, de Courtois szögletre tolta a labdát. A 19. percben aztán megtört a jég. Éder Militãót rúgta le buta mozdulattal Nolito a tizenhatoson belül, amikor a brazil megjátszotta volna a labdát. Benzema remekül értékesítette a büntetőt, előnyhöz juttatva ezzel a vendégeket. 0-1.

Amikor már úgy tűnt, hogy a Madrid átveszi a mérkőzés irányítását, a Celta majdnem kiegyenlített. Aspas végzett el mesterien egy szabadrúgást, ám lövését Courtois hatalmas bravúrral, vetődve és nagyot nyújtózva védeni tudta a 23. percben. A 39. minutumban aztán már a kapuba is eljuttatták a labdát Galhardo révén, azonban a lövés pillanatában lesen tartózkodó Aspas megakadályozta, hogy Alaba a gólvonalról menteni tudjon, így a találatot a játékvezető a VAR közbeavatozásával teljesen jogosan érvénytelenítette.

Celta Vigo - Real Madrid (1-2)

A szünet utáni első helyzet a 48. percben adódott, amikor Asensio szabadrúgását Modrić kezelte le, majd lőtt kapura, és csak Dituro remek vetődésének volt köszönhető, hogy a horvát neve nem került fel a gólszerzők közé. Az 52. percben aztán Nolito révén egyenlíteni tudott a Celta. Egy kontratámadás végén a Celta kilencese teljesen üresen maradt középen, a védők lényegében tisztes távolból asszisztáltak a támadás befejezéséhez. Courtois még úgy is tehetetlen volt, hogy egyébként remekül mozdult ki a kapuból és a lehető legnagyobb területet lefedte. 1-1.

A Madridnak nagyon kellett egy újabb gól, így Carvajal és Rodrygo lépett pályára Asensio és Lucas Vázquez helyére a 60. percben. A brazil gyorsan akcióba is lendült, Murillo állította meg szabálytalanul a tizenhatoson belül, miután Modrić sarokkal tette oda neki a labdát. Dituro ezúttal védeni tudott, és bár több hazai játékos is idő előtt belépett a büntetőterületen belülre, a játékvezető végül nem fújta vissza a büntetőt.

Úgy tűnt, hogy ez a védés új lendületet adott a hazaiaknak, ám négy perccel később Mendy került a földre a Celta tizenhatosán belül, ezúttal Kevin volt a tettes, ő akasztotta a francia játékost. A kihagyott büntető után ismét Benzema állt oda a labda mögé, ezúttal pedig nem hibázott, visszavette a vezetést a Real Madrid, Karim pedig megszerezte 34. találatát az idényben. 1-2.

A vendégek ezt követően már nem engedték ki a kezükből a vezetést és nagyon fontos győzelmet arattak a Celta otthonában. A csapat következő mérkőzése a Chelsea elleni BL-negyeddöntő első összecsapása lesz Londonban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK