Courtois: Ahhoz, hogy sokáig juss a BL-ben, kell egy olyan játékos, mint Benzema

Courtois, Alaba, Casemiro és a meccs emberének választott Karim Benzema is elmondta a gondolatait a találkozót követően.

Courtois:
„Kedden elmondtam, hogy tetszik az idegenben lőtt gólok szabályának eltörlése, de most már nem annyira, mivel három idegenben lőtt góllal most nagyon jó helyzetben lennénk. De komolyra fordítva a szót, ez egy nagyon fontos győzelem volt. Ahhoz, hogy messzire juss a BL-ben, kell egy olyan játékos mint Benzema. Kihagyott egy másik helyzetet, Vini Jr. kapufát rúgott, nekik is volt néhány helyzetük, de az 1-3 egy fontos eredmény számunkra.”

„Ha kapusként elhibázol egy passzt, akkor az a baj, hogy nincs már mögötted senki, elveszik a labdát és betalálnak. Nem szabadna hibáztatni Mendy-t, de egy kapushibáról sokat beszélnek. Jól védekeztünk, néha talán túlságosan mélyen, ők pedig ezt kihasználták és helyzeteket alakítottak ki. Javulnunk kell ebben és kicsit magasabban kell védekeznünk. Jól kell majd játszanunk a visszavágón is.”

„A fogadtatásom? Ez egy BL-meccs volt, nem egy barátságos találkozó. Nem tetszett, ahogy a klubtól való távozásomat tálalták, de úgy gondolom, voltak jó pillanataim a Stamford Bridge-en, nagyon szép emlékeim vannak a Chelsea-nél töltött időszakról.”

Courtois

Alaba:
„Ez egy jó és fontos mérkőzés volt. Minden olyan gyorsan történik a futballban, de még semmi nem dőlt el. Nagyon figyeltünk az első pillanattól kezdve. Jól felkészültünk, de folytatnunk kell a munkát, nem állhatunk meg itt. Hétvégén bajnokit játszunk, jövő héten pedig jön a visszavágó. Nem állhatunk le.”

„Amit Benzema ebben az idényben csinál, az elképesztő. Látom, hogy milyen keményen dolgozik, az élete idényét futja, nagyon koncentrál és éhes az újabb gólokra. Nagyon jól felkészül minden egyes meccsre, különösen az olyanokra, mint a mai. Nagyon örülök, hogy a csapattársamnak tudhatom.”

„Képes vagyok beszélgetni a srácokkal, de még korai lenne spanyolul megszólalnom a TV-ben. Lépésről lépésre haladok.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Casemiro:
„Nagyon fegyelmezettek voltunk, értettük a játékot, ez nem kérdés, de még van 90 perc a párharcból. Tudjuk, hogy most a Bernabéuban fogunk játszani, ez pedig nagyon fontos, hiszen ez az otthonunk, de még van hátra 90 perc, és meg kell adnunk azt a tiszteletet a címvédőnek, amit megérdemel. A Chelsea remek dolgokat csinál, hozzászoktak az ilyen meccsekhez, de ahogy mondtam, tisztelnünk kell őket.”

„Először is beszélnünk kell Karim varázslatáról. Egyszerűen csak élveznünk kell őt, mint játékost, elismerjük a kvalitásait és azt, hogy milyen játékos is ő, de sokan csak a góljait látják. Mi látjuk, hogy milyen kvalitásokkal bír, milyen ember, és nagyon fontos, hogy továbbra is kiélvezzük, hogy itt van velünk. Ez egy csapatszintű győzelem volt, az erőfeszítések, a játék olvasása szempontjából, tudva, hogy hogyan kell játszani, és úgy gondolom, hogy jól olvastuk a játékot.”

„Mindannyian tudjuk, hogy ha magunkra öltjük ezt a mezt, akkor minden meccs fontos, de az ilyen összecsapásokat élvezzük igazán, az ilyenekhez hozzá van szokva a Madrid. Továbbra is mindent beleadok, szívvel lélekkel játszom, nagyon élvezzük a játékot.”

„Nagy köszönet jár a szurkolóinknak, mivel a támogatásuk sokat segített nekünk, de amit üzennék most nekik, az az, hogy még van hátra 90 perc. Tisztelnünk kell a Chelsea-t. Tudjuk, hogy a szurkolóink mögöttünk lesznek a Bernabéuban is.”

Courtois

Benzema:
„Ezek varázslatos esték, ahogy a PSG elleni meccs is volt a Bernabéuban. Úgy jöttünk ide, hogy nyerni akarunk, hogy megmutatjuk, mit is jelent a Real Madrid, a dolgok pedig jól alakultak, mivel az első pillanattól az utolsóig remekül teljesítettünk.”

„Jó formában vagyunk, a végsőkig harcoltunk. Győzni jöttünk, ha pedig így állunk egy meccshez, az nagyon pozitív számunkra. Most a szurkolóink előtt, a saját stadionunkban mindent bele fogunk adni a győzelemért, egy rendkívül fontos meccsen.”

„Nagyon fontos ez a három gól. A legjobban annak örülök, hogy megszereztem a harmadikat, mivel az első félidőben kihagytam egy nagy helyzetet és az járt a fejemben. Fontos, hogy gólokat szerezzünk. Aztán volt egy újabb lehetőségem és betaláltam, szóval nagyon elégedett vagyok.”

„Mindig mondom, hogy Ancelotti az egyik legjobb edző a világon. Hiszünk benne, bárkit is állít a jobb oldalra, Valverdét vagy egy másik srácot, mindegyikük remekül teljesít.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK