Beszámoló: Real Madrid – Getafe (2-0): Nem volt kérdés

A Real Madrid hozta a kötelezőt, Casemiro és Lucas góljainak köszönhetően begyűjtötte a három pontot a Getafe ellen a Bernabéuban.

A LaLiga listavezetője nem mutatta jelét annak, hogy kiengedne, újabb nagyszerű győzelmet aratott, ezúttal a Getafe ellen gyűjtötte be a három pontot a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Casemiro szerzett vezetést a blancóknak a 38. percben egy fejessel, a 68. minutumban pedig Lucas Vázquez biztosította be a győzelmet egy ballábas lövéssel. Hét meccsel a bajnokság vége előtt Ancelotti fiai továbbra is 12 pontos előnnyel zárták a fordulót.

A Real Madrid az első perctől kezdve dominált a pályán egy kompakt és jól védekező csapat ellen. Benzema már a negyedik percben a Getafe hálójába juttatta a labdát, ám a találatot les címén érvénytelenítették, mivel nem egy védő lábáról, hanem Rodrygo sarkáról került a labda a francia elé. Tíz perccel később Lucas Vázquez próbálkozott egy labdaszerzést követően, ám lövése az oldalhálót találta el. A helyzetek továbbra is egymás után érkeztek, Benzema a 19. percben találta meg egy hosszú labdával Valverdét, aki kapásból küldte kapura a játékszert, ám Soria nagy bravúrral, vetődve védeni tudott.

Real Madrid - Getafe 2-0

Úgy tűnt, hogy már csak idő kérdése a madridi gól, ami a 20. percben majdnem meg is született. Vini Jr. túljutott Damiánon, majd köténnyel hagyta ott Djenét, ám lövése gyengére sikeredett, pont a kapus ölében kötött ki a labdája. A blancók nyomása a 38. percben érett góllá. Vini Jr. jobb külsővel kanyarította középre a labdát mesterien, a beadásra Benzema és Casemiro is érkezett, előbbi néhány centivel lemaradt róla, ám utóbbi bevetődve a kapuba fejelt.

A játék képe nem változott a fordulás után sem. A Real Madrid továbbra is tartotta a labdát és helyzeteket alakított ki. Marcelo került közel a gólhoz az 57. percben egy remek akció végén, de az oldalhálót találta el. Hét perccel később egy szabadrúgás figura végén Valverde küldte a labdát bődületes erővel a kapu irányába, ám a lövés kifelé kanyarodott, így a labda néhány centivel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A Madrid aztán a 68. percben megszerezte a második gólt. Lucas Vázquez játszott össze remekül Rodrygóval, így betörtek a tizenhatoson belülre, ahol aztán a spanyol ballal okosan helyezte a labdát a hosszúba úgy, hogy az akció során hat védőt hagytak állva ketten. Ancelotti fiai a mérkőzés hátralévő idejében sem engedték ki az irányítást a kezeik közül, egy Enes Ünal lehetőséget kivéve, amely a 90. percben adódott. A találkozón egyébként Bale, Ceballos, Asensio és Nacho is beállt, Benzema, Casemiro, Vini Jr. és Alaba helyére. A blancók most már a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára koncentrálhatnak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…