Egytől egyig: Real Madrid – Getafe (2-0)

A Chelsea elleni két mérkőzés között a Real Madridnak a bajnokságban kellett helytállnia hazai pályán a Getafe ellen. A bajnoki tabella első helyén az előny megőrzése érdekében csak a győzelem volt elfogadható eredmény Ancelotti csapatának, lássuk ezt hogyan sikerült megoldani. Jöjjenek a szokásos értékelések, továbbra is szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid 8,16 (Szerkesztői pontszám: 8,5)
A Chelsea elleni győzelem után és a visszavágó előtt a csapat tökéletesen teljesítette a feladatot a bajnokságban, gyakorlatilag nagyobb megerőltetés nélkül sikerült begyűjteni a három pontot. Ancelotti pihenőt biztosított a középpályán a Kroos-Modrić párosnak, helyettük Casemiro mellett Camavinga és Valverda kapott lehetőséget a kezdőben és kifejezetten jól működött ez a trió. Az egész meccs során sikerült már az ellenfél térfelén komoly nyomást helyezni a Getafe játékosaira, ez pedig többször labdaszerzéssel is párosult. Többek között ennek köszönhetően is végig dominálta a mérkőzést a Real Madrid, a Getafe által felhúzott dupla védelmi vonalat pedig Casemirónak és Lucasnak sikerült áttörnie, ez pedig elég is volt a győzelemhez. A védelem tökéletesen muzsikált, a hátsó alakzat minden ellenfél próbálkozást sikeresen hatástalanított, tulajdonképpen csak a találkozó vége felé volt egy-két elszórt lehetősége a Getafénak. Ezzel sikerült megőrizni a megnyugtató előnyt a tabella élén és következik a Bajnokok Ligája visszavágó. 

Getafe 4,31 (Szerkesztői pontszám: 4)
Egy az egyben a védekezésre koncentráltak az első perctől kezdve, viszont ez azt is jelentette, hogy támadásokra már nem igazán maradt energiája a vendégeknek, legalábbis igen tanácstalannak tűntek a Real térfelén. A meccsképet ennek okán tökéletesen jellemzik a kapura lövési mutatók, a hazaiak 26 kapura lövésével szemben (melyből 8 eltalálta Soria portáját) a Getafe 8 alkalommal vette célba Courtois kapuját, viszont eltalálni azt nem sikerült. 

Játékosok

A meccs embere – Lucas Vázquez 8,22 (Szerkesztői pontszám: 8,5)
Ritkán kerül szóba a neve a meccs embere kiválasztása során, de nálam a csapat legjobbja volt, bár szoros versenyben volt mellette ezért a címért Camavinga, Vinícius vagy Valverde is, viszont az ő góljának köszönhetően sikerült megnyugtató előnyt szerezni a találkozó utolsó húsz percére. Védekezésben tökéletesen megoldotta a feladatát és ezen felül pedig a támadások segítésében is jeleskedett. A csapatban neki volt a legtöbb labdaérintése (115), párharcait egy kivételével megnyerte, ezen kívül még 3 kulcspasszt is kiosztott. 

Thibaut Courtois 7,71 (Szerkesztői pontszám: 7)
Nem volt sok dolga és akkor ez még enyhe kifejezés, az ellenfél nem tudta eltalálni a hazaiak kapuját, így Courtois feladata is kimerült abban, hogy a hátra passzolt labdákat játszotta meg a védelemnek.

David Alaba 7,86 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Védekezésben őt sem állították lehetetlen feladat elé, többször a magasra tolt védelmi vonalból kilépve tudott labdát szerezni már akár az ellenfél térfelén is. Aktívan részt vett a támadások építésében is, 2 kulcspassza volt a mérkőzés során.

Éder Militão 7,62 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Alabához hasonlóan ő is nagyon komplett teljesítményt nyújott, az ellenfél támadói egyáltalán nem tudtak érvényesülni mellette, Mayoralt teljesen kivette a játékból, de utána Sandro sem tudott maradandót alkotni a madridi védők gyűrűjében.

Marcelo 8,08 (Szerkesztői pontszám: 8)
Gyakorlatilag ez volt a tökéletes lehetőség Marcelo számára – mivel alig kellett foglalkoznia a védekezéssel, így nagyobb szabadságot kapott a támadójáték építésében. 4 kapura lövéssel is próbálkozott, kaput eltaláló lövéseit viszont Soria hárította, ezen kívül pedig 2 kulcspasszal segítette a társakat. 

Casemiro 8,14 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
A csapat vezető találata az ő nevéhez fűződik, ami nagyon fontos volt a mérkőzés alakulása szempontjából, ugyanis még a félidő előtt sikerült megszerezni a vezetést, így pedig valamivel nyugodtabban mehetett szünetre a csapat. Az már viszont egy fokkal problémásabb, hogy begyűjtött egy sárga lapot is, ami miatt viszont ki fogja hagyni a soron következő mérkőzést a Sevilla ellen. 

Fede Valverde 8,63 (Szerkesztői pontszám: 8)
Egyre jobb formába lendül Valverde, ami a szezon végéhez közeledve nagyon fontos a csapat szempontjából. Elképesztő energiával képes folyamatos nyomásgyakorlásra az ellenfél térfelén is akár, de a középpályáról indulva hirtelen ritmusváltásaival sikerült neki több alkalommal is meggyorsítania a csapat támadójátékát. Két komoly lehetősége is adódott és mindkét lövésénél csak kicsi hiányzott egy-egy csodagólhoz.

Eduardo Camavinga 8,31 (Szerkesztői pontszám: 8,5)
A csapat egyik legjobbja volt, a középpálya motorja volt Valverdével karöltve. Védekezésben, különösen a labdaszerzésekben (5) volt kiemelkedő a teljesítménye, de ezen kívül 3 tisztázás is felkerült a neve mellé. A támadójáték építésében is jeleskedett, folyamatosan visszalépett saját térfelére a labdákért, forgatta a játékot a két szél között. Nagyon komoly üzletet csinált a leigazolásával a Real Madrid. 

Rodrygo 7,61 (Szerkesztői pontszám: 7)
Ahogy haladt előre a meccs, egyre jobban játékba jött és egyre nagyobb veszélyt jelentett a jobb oldal is. Jól működött együtt a Lucas-Valverde párossal, a második félidőben pedig egy szép összjáték végén tálalt Lucas Vázquez elé, aki nagyon okosan fejezte be az akciót. 

Vinícius JR 8,41 (Szerkesztői pontszám: 8,5)
A támadó trió legjobbja volt, folyamatos veszélyt jelentett az ellenfél védelmére, nem is igazán tudtak vele mit kezdeni a Getafe játékosai – 2 kulcspassza mellett 4 sikeres cselt mutatott be, ráadásul a Casemirónak adott gólpassza is élményszámba ment. Mindezek mellett nagyon fegyelmezetten visszazárt védekezésnél, erőfeszítéseit pedig a Bernabéu közönsége is értékelte. 

Karim Benzema 7,20 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Magához képest ez egy haloványabb este volt, persze ez az ő esetében azért bőven megbocsátható. A Getafe szoros védekezésében nem igazán tudott érvényesülni, így többször a két szélre kilépve vagy mélyen a középpályán kapott labdát. Ancelotti lecserélte a 74. percben, így legalább kapott egy kisebb pihenőt a BL visszavágó előtt. 

Cserejátékosok

Gareth Bale 6,20 (Szerkesztői pontszám: 6)
Bő húsz percet kapott a pályán Ancelottitól, ez idő alatt volt pár szép megmozdulása, de leginkább arról marad emlékezetes a becserélése, hogy rögtön éles füttykoncert fogadta hazai pályán. Az utóbbi időben nyilván nem volt felhőtlen a kapcsolata a klubbal, de azt azért nem szabad elfeledni, hogy milyen sikereket ért el Madridban, többször az ő hathatós közreműködésével. 258 meccsen 106 gól és 67 gólpassz a Real Madridban, ezek azért nem indokolják ezt a fajta bánásmódot, különösen madridi pályafutása vége felé. 

Dani Ceballos 6,29 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Casemiro helyett érkezett a pályára az utolsó 15 percre, ez idő alatt 21 sikeres passzt hajtott végre, melyből 4 hosszú átadás volt. Jól lépett játékba, a meccs utolsó szakaszaiban a labdatartás tekintetében általában hasznos tud lenni. 

Marco Asensio 5,46 (Szerkesztői pontszám: -)
Vinícius helyett érkezett a 83. percben, egy lövési kísérlete még volt a mérkőzés végén. 

Nacho 5,87 (Szerkesztői pontszám: -)
86. percben váltotta Alabát.

Edzői teljesítmény – Carlo Ancelotti (Szerkesztői pontszám: 8,5)
A Chelsea elleni visszavágót is figyelembe véve állította össze a csapatot, így több kulcsjátékos is pihenőt kapott ezúttal, ami idén azért nem túl sűrűn fordult elő eddig. Alapvetően a védelem két szélén és a középpályán is két-két alapember hiányzott, de a csapat így is tökéletesen megoldotta a feladatot és dominálta a mérkőzést az elejétől a végéig. A Camavinga-Valverde páros különösen jól festett a középpályán, egyértelműen kettejükben van a jövő, de a védelem két szélén ugyanígy jól muzsikált Marcelo és Lucas Vázquez is. A pihenő így több játékosnak is jól jött, a Chelsea elleni visszavágót a kétgólos előnye ellenére sem szabad félvállról venni, valamint a bajnokságban is nehéz meccs következik a Sevilla ellen, a Real Madrid azonban tökéletes helyzetből várhatja a soron következő találkozókat. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK