Beszámoló: Real Madrid – Chelsea (2-3): BL-elődöntőben a Real Madrid!

Hasta el final vamos Real! Nehéz lenne még egy olyan mérkőzést találni, amely ennyire jól meghatározza a csapat karakterét és a Santiago Bernabéu híveinek szerepét az európai kupaporondon, mint a tegnapi.

Tökéletesen megmutatkozott a stadion varázsa és a végsőkig kitartó csapat ereje akkor, amikor úgy tűnt, hogy a Madrid elé megugorhatatlan akadály gördült, hiszen a 79. percben 0-3-as hátrányban voltak Mount, Rüdiger és Werner góljainak köszöhetően. Rodrygo gólja, amely Modrić varázslatos külsős passza után született, hosszabbítást eredményezett, Benzema pedig a 96. percben az elődöntőbe fejelte a csapatot. A Real Madrid most arra vár, hogy kiderüljön, a Manchester City vagy az Atlético Madrid lesz az ellenfele.

A mérkőzés első helyzete az első negyed órában végig irányító Real Madrid előtt adódott. Vini Jr. szerzett labdát a tizenhatosnál a 11. percben, bebőrözte Jamest, aki aztán szabálytalanul állította meg a brazilt. Benzema végezte el az ígéretes helyről járó szabadrúgást, ám kapu fölé lőtt. Négy perccel később Mount lényegében az első Chelsea-helyzetből betalált, miután Werner térdéről szerencsésen került hozzá a labda. Carlo Ancelotti csapatát meglepte a gól, de továbbra is irányította  a meccset. Innentől kezdve két távoli lövést jegyezhettünk fel helyzetként, egyet-egyet mindkét oldalon. Benzema próbálkozott a 23. percben egy balossal, amely Thiago Silva fején változtatott irányt, a 34. percben pedig Rüdiger fejezett be egy parttalan labdajáratást egy távoli bombával, ám ő sem talált kaput.

Real Madrid

A második félidő nem is kezdődhetett volna rosszabbul a hazaiaknak. James eresztett meg lövést a tizenhatos előteréből, amely senkitől sem zavartatva hagyta el a játékteret, a játékvezető azonban érthetetlen módon szögletet ítélt. A tévesen megítélt sarokrúgásból Rüdiger fejjel megszerezte a Chelsea második gólját az 51. percben. A párharc innentől döntetlenre állt. A blancók Kroos szabadrúgása révén próbáltak meg újra előnybe jutni, ám Édouard Mendy remek vetődéssel hárítani tudta a jól helyezett lövést az 56. percben. Hat perccel később aztán Marcos Alonso lőtt kapura, miután első lövési kísérlete a vetődő Carvajalról szerencsésen visszapattant elé, ám mivel a kezére pattant a labda, mielőtt ismét lőni tudott, a találatot a VAR segítségével érvénytelenítették. Újabb négy perc telt el, amikor Benzema érkezett Ferland Mendy beadására, ám a francia fejese a kapufán csattant, onnan pedig kifelé pattant.

75 percnyi játék után aztán jött Werner gólja. A német több védőt is elfektetett, mielőtt Courtois kapujába lőtt, bár a belga még ebbe a lövésbe is bele tudott kapni. Három perccel később viszont már nem csak belekapott, hanem remekül is védte Havertz fejesét, megmentve ezzel a csapatot a negyedik góltól. Ekkor Ancelotti pályára küldte Marcelót és Rodrygót Mendy és Casemiro helyére. Ez remek döntésnek bizonyult, mivel egy labdaszerzést követően Marcelo passzolt Modrić elé, a horvát csodálatos mozdulattal, külsővel juttatta el a labdát mértani pontossággal a középen érkező Rodrygo lábára, aki higgadtan és kiváló technikával juttatta a kapuba a játékszert. A blancók ezzel kiegyenlítették a párharc állását, és jöhetett volna a hosszabbítás, azonban előtte még történt egy nem várt esemény. Nacho sérült meg, így el kellett hagynia a pályát, Ancelotti mester pedig olyan kényszerhelyzetbe került, amire még korábban nem volt példa. Carvajal középre húzódott, Lucas Vázquez pedig beállt szélső védőnek, így a hátralévő perceket és a hosszabbítást a Madrid egy Lucas, Carvajal, Alaba, Marcelo védőnégyessel volt kénytelen végigjátszani.

A hosszabbításra maradt tehát a döntés, a Bernabéu pedig ismét varázsolt, megadta a plusz lökést a csapatnak, ami a továbbjutás kiharcolásához kellett. A 96. percben Camavinga szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd szöktette Vini Jr.-t a bal szélen. A brazil levitte a labdát szinte az alapvonalig, a tizenhatoson belülre, majd ügyes mozdulattal varázsolta azt a középen érkező Karim Benzema fejére, a francia pedig nem hibázott, nagy erővel fejelt a hálóba. Nem sokkal később Camavinga kishíján egyenlített is, ám lövése a kapu felett hagyta el a labdát. A Chelsea Ziyech révén még próbálkozott egy nagy lövéssel a 114. percben, ám Courtois remekül védett, továbbá Havertz kétszer is fejelni próbált, ám egyszer sem talált kaput. A csapat tehát ismét ott lehet a BL elődöntőjében, miután búcsúztatta a címvédőt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK