Rüdiger: Túl sok hibát vétettünk

A Chelsea játékosai közül két gólszerző, Timo Werner és Antonio Rüdiger állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a Real Madrid elleni BL-negyeddöntő visszavágóját követően.

Werner:
„Az, hogy felálltunk egy hazai 1-3-as vereséget követően, nagyszerű volt, minden megvolt, amit csak akartunk 3-0-nál, megvoltak a lehetőségeink a továbbjutáshoz. De a Madridot nem lehet minden alkalommal megállítani. Tisztában vagyunk ezzel, mindent meg is tettünk a rendes játékidőben, de megnehezítette a dolgunkat az első meccs végeredménye, hiszen ez a mai egy közel tökéletes teljesítmény volt, így nagyon csalódottak vagyunk, hiszen rengeteg erőfeszítést tettünk ezen a meccsen és kiválóan játszottunk.”,

„Amikor ünnepeltem a gólomat, úgy gondoltam, hogy ez az, megvan. Már korábban is lőhettünk volna egyet a 0-3-hoz, de a játékvezetők nem adták meg a találatot, amiről lehet beszélni, de amikor én belőttem a gólomat, azt hittem, hogy továbbjutottunk. Alig adtunk lehetőséget a Madridnak, de a igazából a góljaik nagyszerűek voltak.”

„Volt egy pillanat a rendes játékidőben, amikor nem voltunk olyanok, mint a meccs többi részében, a Madridnak pedig megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy gólt szerezzen ellened, ezt meg is mutatták és 1-3-ra módosították az állást. Szerintem briliáns gólt lőttek, egy csodás Modrić-beadás után, amit nagyon nehéz levédekezni.”

„Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe az első meccsen elkövetett hibákkal, de igazából emiatt tudtuk ezt a szintet hozni a visszavágón, hiszen tudtuk, hogy feljebb kell lépnünk és mindent bele kell adnunk.”

„Csodás meccset játszottunk, 10 percig továbbjutásra álltunk, majdnem megtörtént a csoda, úgyhogy most csalódottak vagyunk.”

Rüdiger:
„Az nagyon pozitív, hogy nem adtuk fel. Nem sok csapat tud ide jönni és dominálni őket úgy, ahogy mi tettük. De mindig ott van egy de, a két meccsen komoly hibákat követtünk el. A Real Madrid ezeket keményen megbünteti.”

„Közel voltunk a továbbjutáshoz. Szerintem mi domináltunk a meccsen, lefociztuk őket, lefutottuk őket, de végül az apró részleteken elbuktunk. Három gólt lőttünk, szerintem ezt itt nem sokan teszik meg. Úgy gondolom, hogy jobbak voltunk, de ha mindkét meccset nézzük, ezt meg kellett nyernünk.”

Rüdigera kép forrása: Youtube Screenshot (BT sport)

„Az volt a terv, hogy megtaláljuk a 10-eseinket, Rubent és Masont, a Casemiro mögötti területeket kihasználva. Mason megtalálta, gólt is szerzett, irányítottuk a meccset. Nem pánikoltunk, szerintem elég jól teljesítettünk, a második félidőben gólokat szereztünk, mindent megtettünk.”

„Szerintem megtaláltuk az üres területeket a védelmük és Casemiro között. Ez volt a terv, amit meg is valósítottunk, Timo Werner, Mason Mount és Kai Havertz is nagyon veszélyes volt.”

„A Bajnokok Ligája nagyon nehéz, hiszen Európa legjobbjai ellen kell játszanod, ha pedig elkövetsz egy apró hibát, kegyetlenül megbüntetnek érte. A két mérkőzés alatt túl sok hibát vétettünk, túl sok egyéni hibát, amelyeknek köszönhetően tovább is jutottak, meg persze Modrić és Benzema kvalitásainak köszönhetően.”

„Az első meccsen történteket nagyon bánjuk, mivel nem volt meg bennünk az az energia, ami Madridban. A két meccsen sok hibát vétettünk, ezen a szinten pedig ezt büntetik.”

„A második meccsen az életben maradásért küzdöttünk. Úgy gondolom, hogy a meccs előtt senki nem gondolta, hogy 0-3 lesz az állás, de aztán megvillantak az egyéni képességeik Modrić és Benzema jóvoltából. Fantasztikus keretük van, kegyetlenül pontosak. Ahogy mondtam, ha ilyen hibákat követsz el a két meccsen, azért megbűnhődsz.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK