Tuchel: Fantasztikus meccset játszottunk

A Chelsea edzője a Real Madrid elleni győzelem, ám BL-búcsú után.

„Nagyon csalódottak, ám egyszerre nagyon büszkék is vagyunk. Fantasztikus meccset játszottunk. Megérdemeltük a győzelmet. Lőttünk négy gólt, de voltak még nagy helyzeteink. Nem volt szerencsénk. Egy színtiszta egyéni teljesítménynek és egy kontrának köszönhetően estünk ki.”

„Két hibánk is volt labdaszerzés után a Real Madrid elleni meccsek kritikus pillanataiban. Megérdemeltük volna a továbbjutást a mai teljesítmény alapján, de nem így történt. Szerencsére is szükséged van az ilyen találkozókon, és ez most nem a mi oldalunkon állt.”

„Nem dolgoztak ki sok helyzetet a Stamford Bridge-en, de minden második esélyüket kihasználták. Csökkenteni kell a hibák számát, mi pedig nem tudtuk ezt nullára csökkenteni a két mérkőzés alatt. De nem bánkódunk. Az ilyen vereségeket büszkén viselheted és sportemberként elfogadhatod.”

Tuchela kép forrása: YouTube screenshot (Chelsea Football Club)

„A játékosok teljesen máshogy valósították meg a terveinket, mint a Brentford ellen vagy az odavágón. Sosem voltunk restek hangoztatni, hogy mennyire fontos, hogy hogyan alkalmazzuk a taktikát, és hogy mennyire élesek vagyunk a megálmodott struktúrában. Ma este elmentünk a határig. Ez a játékosok érdeme.”

„Nagyon fegyelmezettek voltunk a labdával, labda nélkül pedig nagyon aktívak. Bátrak voltunk, komoly kvalitásokról tettünk tanúbizonyságot. Így kellett játszanunk.”

„Örülök, mivel így lehet továbbjutni. Ha képesek vagyunk ilyen játékra, akkor kivételes csapat vagyunk, ha nem, akkor bárki ellen alul maradhatunk. Megmutattuk a karakterünket. Büszkék lehetünk.”

„Nem láttam Marcos Alonso esetét, de elmondtam a bírónak, hogy rendkívül csalódottak vagyunk, amiért ő maga nem nézte meg az esetet. [A szabályok értelmében ilyen esetben ez nem opció – a szerk. kieg.] Egy ilyen meccsen neki kell maradnia a főnöknek, nem szabad másra bíznia a döntést, olyanra, aki az atmoszférától és a bíró stílusától teljesen elzárva ül egy szobában. Neki kellene irányítania, meg kellene néznie, aztán jobban el tudná magyarázni, hogy miért döntött úgy, ahogy. Ez csak az én véleményem.”

Forrás: chelseafc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK