Beszámoló: Sevilla – Real Madrid (2-3): Óriási fordítás a Sevilla ellen

A Real madrid egy újabb izgalmas mérkőzést játszott a spanyol bajnokságban, ezúttal a bajnoki címért harcban lévő Sevilla ellen. A blancók 2-0-s hátrányból álltak fel a Ramón Sánchez Pizjuánban, Rodrygo, Nacho és Benzema góljainak köszönhetően.

A Real Madrid egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez. A bajnoki listavezető a szünetben még kétgólos hátrányban volt, de ekkor sem adta fel a mérkőzést, hanem visszaküzdötte magát a meccsbe, sőt, meg is fordította azt.

A spanyol bajnokság első helyén álló blancók már a találkozó elején figyelmeztető lövéssel hívták fel magukra a figyelmet Camavinga révén, aki a tizenhatos vonala előtt szánta rá magát lövésre. A találkozó elején mindkét csapat próbálta birtokolni a labdát, de a Sevilla fokozatosan fölénybe került. Kilenc percnyi játék után Martial szedte össze a labdát a tizenhatosnál, a lövése azonban nem talált kaput.

A Sevilla tizenhatosán belül történt egy kezezés, az egyik védő kézzel ért labdához, miközben saját kapusával zavarták egymást, azonban a bíró sípja néma, a VAR jelzése pedig elmaradt. Úgy tűnt, hogy a hazaiak jobban érzik magukat a pályán, lényegében öt perc leforgása alatt kétgólos előnyre tettek szert. Az első találat a 21. percben született, Rakitić végzett el szabadrúgást, és bár Lamela lökött a sorfalban, így a szabályok értelmében meg kellett volna ismételni a pontrúgást, ez nem történt meg, így a sorfalból indokolatlanul kiugró Militão helyén a labda akadálytalanul jutott el Courtois kapujába. 1-0. A következő találatot Lamela jegyezte egy akció végén, miután Militão mellett ment el Tecacito, aki középre tudta juttatni a labdát. 2-0. A félidő végén még Benzema próbálta csökkenteni a hátrányt, ám lövése kevéssel kapu fölé ment.

Real Madrid

A második félidőre teljesen megváltozott a játék képe. Rodrygo állt be Camavinga helyére, a Madrid pedig azonnal gondot okozott a Sevilla kapuja előtt. Modrić küldött be egy labdát a védelem mögé Benzemának, de a francia nem tudta elrúgni a labdát Bono mellett. Az 50. percben aztán Vini Jr. és Carvajal játszott össze remekül a bal szélen, a brazil sarokkal passzolt Danihoz, aki nagy erővel rúgta középre a labdát az érkező Rodrygo lábára, aki nem hibázott. 2-1.

Úgy tűnt, hogy a Real Madrid lényegében bármely akciójából gólt szerezhetne, de egészen a 74. percig kellett várni a következő találatra. Ez Vini Jr. nevéhez fűződik. Carvajal ezúttal jobbról adott középre, Modrić Vinihez fejelt, a brazil mellkassal és vállal vette le a labdát, maga elé tette, majd gyönyörűen a kapuba juttatta a játékszert. A dolog szépséghibája annyi, hogy a játékvezető azonnal kezezést mutatott, és bár a VAR felvételeken egyértelműen látszott, hogy nem történt kezezés, a játékvezető hosszas videózás után úgy döntött, mégsem másítja meg a döntését és érvénytelenítette a találatot.

A blancók azonban nem hagyták annyiban a dolgot, a 82. percben a frissen beállt Nacho csatlakozott egy támadáshoz, és Carvajal szélről visszaadott labdáját nagyszerűen lőtte a kapuba. 2-2! De a bajnoki tabella élén álló alakulat nem elégedett meg ennyivel, kihasználva azt, hogy lényegében irányítja a pályán történteket, tovább próbálkozott. A hét perces hosszabbítás harmadik percében egy csodálatos Rodrygo mozdulatsort és passzt követően Karim Benzema is betalált, így 2-3-ra módosította az állást. A blancók innentől már nem adták ki a kezükből az előnyt, és egy óriási fordítással, végül megnyerték az összecsapást a Ramón Sánchez Pizjuánban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…