Beszámoló – Manchester City – Real Madrid (4-3): Nyílt maradt a párharc

A Real Madrid sokgólos mérkőzésen maradt alul a Manchester City-vel szemben az Etihad Stadionban, ám a 4-3-as végeredmény azt jelenti, hogy semmi nem dőlt el, a Bernabéura marad a döntés a döntőbe jutást illetően.

A Bajnokok Ligája-döntő egyk helyéért folytatott küzdelem végkimenetele jövő héten szerdán, a Bernabéuban dől el. Karim Benzema duplájának és Vini Jr. nagyszerű góljának köszönhetően a párharc nyitott maradt, így a blancók a saját szurkolóik segítségével megfordíthatják az egygólos hátrányt. Egyébként ez volt Karim Benzema 600. mérkőzése a klub színeiben, ráadásul a francia átvette a vezetést a BL gólkirályi címéért folytatott harcban.

Carlo Ancelotti fiai újabb leckét adtak túlélésből, hiszen három alkalommal is kétgólos hátrányban voltak a találkozón (2-0, 3-1, 4-2), ám minden esetben csökkenteni tudták a hátrányt. „Minden eddiginél nagyobb szükségünk lesz a szurkolóinkra, meg fogjuk nyerni a meccset, ami varázslatos lesz” – mondta Benzema a lefújás után. A stadion már készül arra, hogy győzelembe hajszolja a csapatot.

Visszatérve a találkozóra, már az első percekben nehéz helyzetbe került a Madrid. Alig tíz perc játék után 2-0-ra vezetett a Manchester City, De Bruyne és Gabriel Jesus góljainak köszönhetően. A blancók Vini Jr. révén próbáltak meg válaszolni, azonban John Stones szögletre tudott menteni. A Madrid magasabb védekezésre váltott, teljesen nyílt mérkőzés zajlott. Riyad Mahrez előtt adódott lehetőség a 26. percben, Phil Foden pedig három perccel később találhatott volna a kapuba, ám mindketten elhibázták a helyzeteket. A másik oldalon Alaba próbálkozott fejessel, azonban néhány centit tévedett.

Benzema

Ancelotti fiainak aztán sikerült megfékezniük az angolok kezdeti lendületét és a 33. percben csökkentették is a hátrányt. Ferland Mendy remek beadására Karim Benzema érkezett, aki bal lábbal, kiszorított helyzetben, egy védő által szorongatva is eljuttatta a kapuba a labdát. 2-1. Két perccel később Rodrygo előtt adódott lehetőség, ám Ederson szögletre tudta tolni a játékos lövését.

A hazaiak ugyanolyan intenzitással kezdték meg a második félidőt, mint amit az első játékrész egészében láthattunk tőlük. A 48. percben Mahrez találta el a kapufát, a kipattanóra Foden érkezett, azonban lövését Carvajal tudta blokkolni. Öt perccel később azonban az angol már nem hibázott és befejelte csapata harmadik gólját. 3-1. A blancók válasza alig két perc múlva érkezett, méghozzá Vini Jr. révén. A brazil támadó remekül fordult le védőjéről a félpályánál, majd végigrobogott a pályán és Ederson mellett a kapuba lőtt. 3-2.

A találkozó intenzitása nem változott, Militão került közel az egyenlítéshez, azonban erőtlen fejese a kapus ölébe hullott. A City ezután újra megnövelte előnyét. A 74. percben Bernardo Silva lőtt bődületesen nagy gólt, miután Kroos nem lefújt szabálytalanságára úgy reagált minden játékos, hogy várták a lefújást. Silva nem várt, hanem lőtt, Courtois még csak mozdulni sem tudott a lövésre. 4-2.

A 4-2-es állásnál még a félidő fele hátra volt, a blancók pedig a 82. percben újabb találatot szereztek. Benzema lőhette meg második gólját, miután Laporte kezezését szabálytalannak ítélte meg a játékvezető, így tizenegyest végezhetett el a francia. A legutóbbi bajnokin kihagyott két büntető után a francia odaállt a lövéshez, és egy Ramostól megszokott Panenka büntetővel állította be a 4-3-as végeredményt. A párharc tehát nyitott maradt, minden a Bernabéuban dől el, ahol tudjuk, hogy a 90 perc nagyon hosszú…

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK