Beharangozó: Real Madrid – Manchester City: A Bernabéuban kell megfordítani a párharc állását

A tét nem más, mint a Bajnokok Ligája aktuális kiírásának döntőjében való szereplés joga.

A Real Madridot egyetlen mérkőzés választja el attól, hogy bejusson a párizsi BL-döntőbe. Ez most a mindent vagy semmit esete, ahol a Santiago Bernabéu lelátóján minden szurkoló arra koncentrál, hogy újabb nagy fordításba hajszolja a csapatot a Manchester City ellen, miután az odavágón 4-3-as végeredmény született. Egy kétgólos győzelemre lenne szükség ahhoz, hogy Ancelotti fiai döntőbe jussanak, egy esetleges egygólos győzelem hosszabbítást eredményezne.

Benzema és Vinícius

A csapat és a szurkolók közötti kiváló kapcsolat ékes példája volt a szombati, Espanyol elleni győzelem, amely a klub 35. bajnoki trófeájának elhódítását eredményezte. A Real Madrid nagyon számít erre az összetartásra a klub 17. európai döntőjébe való bejutásához. „Szükségünk lesz a szurkolóinkra, nyerni fogunk, varázslatos este lesz” – mondta Karim Benzema az odavágó lefújását követően. Mondatait Rodrygo is megerősítette: „Tudjuk, hogy mennyire erős csapat vagyunk a Bernabéuban, meg fogjuk próbálni megfordítani az állást a szurkolóink segítségével. Reméljük, hogy továbbjutunk a döntőbe.”

A Real Madrid ebben az idényben minden hazai BL-mérkőzésén megzörgette az ellenfelek hálóját, ezt a remek sorozatot szeretné ma folytatni. A csapat két vagy több gólt szerzett a legutóbbi öt mérkőzéséből négy alkalommal. A játékos, aki kiemelkedik a többiek közül a gólok tekintetében, Karim Benzema. A francia a sorozat legeredményesebb futballistája a maga 14 góljával, legutóbbi négy mérkőzésének mindegyikén betalált, 9 gólt szerezve ezeken a találkozókon. Karim is szerepel Ancelotti keretében, ahogy a sérülés után visszatérő Casemiro is. Az olasz mester a találkozó előtt a következőt mondta: „Remek a hangulat a csapaton belül, magabiztosak vagyunk, meg tudjuk csinálni.” Ancelottit Luka Modrić kísérte el a sajtótájékoztatóra, a horvát is tisztában van azzal, hogy „erős személyiséggel, nagy energiákat megmozgatva” kell játszania a csapatnak.

A Real Madrid és a Manchester City is győzni tudott legutóbbi bajnokiján. Guardiola csapata 0-4-es idegenbeli győzelmet aratott a Leeds ellen, ezzel továbbra is vezeti az angol bajnokságot a Liverpool előtt úgy, hogy már csak négy forduló van hátra a sorozatból. A City a legutóbbi 15 mérkőzéséből mindössze egyszer szenvedett vereséget, 10 alkalommal győzni tudott. „Hihetetlenül jól kell teljesítenünk” – mondta Guardiola a mérkőzés előtt. A spanyol szakember mellett még De Bruyne vett részt a sajtótájékoztatón, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy úgy kell tekinteniük erre a találkozóra, mintha nem lenne előnyük.


Kattints ide a részletekért!

A játékvezető Daniel Orsato lesz, aki hatodik alkalommal vezet majd a Real Madridnak. Korábban egy Malmö elleni 8-0-s győzelem, egy Galatasaray elleni 1-0-s győzelem, egy City elleni 1-2-es vereség, egy Chelsea elleni 0-2-es vereség és egy PSG elleni 1-0-s vereség alkalmával fújta a sípot, legutóbbi kettőt ebben az idényben, tehát túl szép emlékeink nem lehetnek róla az elmúlt időszakból.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK