Benzema: Mindenkinek megmutattuk, hogy itt vagyunk

Benzema, Modrić, Carvajal és Valverde a győztes BL-döntő után.

Benzema:
„Megérdemeltük ezt a döntőt, csodálatos meccs volt. Kemény összecsapás, az egyik legnehezebb a BL-ben, mivel megvan a közös múltunk ezzel a csapattal. Végül mindenkinek megmutattuk, hogy itt vagyunk, élünk, címeket nyerünk.”

„Egy döntő mindig nehéz, kemény munka, fárasztó. A LaLiga bajnokai vagyunk, jó formában érkeztünk a meccsre. Lőttünk egy lesgólt, az hozott meg minket a meccsbe. A második félidőben a döntő megnyerése érdekében úgy játszottunk, ahogy mindig.”

Benzema

„Nagyon sokat jelentett, hogy megnyerjem a trófeát a Madriddal, a világ legjobb klubjával Franciaországban, a hazámban. Ez hihetetlenül fontos számomra, a szurkolókkal, a madridistákkal együtt. Elképesztően büszke vagyok.”

„Aranylabda? Meglátjuk, hogy mi történik. Remélem, hogy megnyerem, de a legfontosabb az, hogy ma kiélvezzük a győzelmet.”

Modrić:
„Még mindig a történtek és a győzelem hatása alatt vagyunk, nem tudjuk szavakba önteni a dolgot. Ez a klub kétség kívül a legjobb. Mindig ezt mondjuk, mivel a Real Madrid a legnagyobb.”

„A játékosok ezért a mezért, ezért a címerért játszanak, elég csak megnézni, hogy mit jelent számunkra az összes meccs és edzés. Mindannyian imádjuk ezt a klubot, ezért is értünk el olyan sok sikert és olyan sok jó eredményt.”

Modric

„6 BL-cím? Azt sem tudtuk volna elképzelni, hogy ötöt nyerünk, mégis megcsináltuk. Reméljük, hogy még több is vár ránk a jövőben. A karakter alapvető fontosságú. Hogy nem dobod be a törölközőt, hogy a végsőkig hiszel magadban. Mi ma is ezt tettük. Nem voltunk jók az első félidőben, de a meg nem adott gól után elkezdtük összerakni a játékunkat. Végül megnyertük a meccset, a kulcs mindaz volt, amit az előbb említettem.”

Carvajal:
„A mai nap hihetetlenül különleges volt számunkra. Igazi profik voltunk, hoztuk az eredményt, amire szükségünk volt, képesek voltunk beásni magunkat. Ez egy csodálatos, újabb BL-címet eredményező győzelem volt, varázslatos.”

„Az, hogy beírhatod a neved a történelemkönyvekbe, mint az egyik legtöbb BL-címmel rendelkező játékos, csodálatos. Az idény elején, egy új edzővel, új igazolásokkal, az emberek elvárásai nem voltak magasak. Itt most megmutattuk, hogy mit jelent ez a címer.”

Carvajal

„Az első félidőben nem éreztük jól magunkat. A másodikban, a gól után a csapat tudta, hogy állnunk kell majd a sarat, de nyugodtak maradtunk a labdával is. Ügyesen ki tudtuk hozni a labdát, én pedig úgy gondolom, hogy a magam részéről egészen jó teljesítményt tudtam nyújtani, különösen védekezésben. Tudtuk, hogy ha a hátsó négyes és Casemiro meg tudja állítani a támadóikat, akkor nagy valószínűséggel hazahozzuk a trófeát.”

„Courtois hihetetlen volt. 3 vagy 4 olyan védést mutatott be, amik bajnokká tettek minket, ennyi az egész. Gratulálok neki, mert egész évben elképesztő volt, és ma este is megmutatta ezt.”

„Meg kell ünnepelni az ilyen sikereket. Ha megérkezünk Madridba, így is teszünk. De még mindig a győzelem hatása alatt vagyunk, még mindig nem tudjuk elhinni.”

„Ahogy Klopp mondta, a Madrid megszokta, hogy nem elveszíti a döntőket, hanem megnyeri. A történelem újra a mi oldalunkra állt.”

Valverde:
„Kemény meccs volt egy nagyszerű ellenfél ellen, sokat kellett kiállnunk, de nagyon örülünk. Többször voltam wc-n a meccs előtt, mint előtte egész életemben. Ez egyszerűen csodálatos volt, a veterán játékosoktól sok támogatást kaptunk, úgyhogy nagy önbizalommal mentünk ki a pályára.”

Fede

„Sokat gondolkodtam a jobb oldali védő kapcsán, nehezen találtam helyet az előretörésre. De a legfontosabb, hogy nyertünk, most pedig kiélvezhetem ezt a fiammal és a családommal.”

„Most a családommal fogok ünnepelni. Sok szeretetet küldök a feleségemnek, édesapámnak, és puszilom a kisfiamat. Hihetetlenül boldog vagyok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK