Courtois: Megmutattuk, hogy kik Európa királyai

Courtois, Marcelo, Vini Jr., Casemiro és Rodrygo a győztes BL-döntő után.

Courtois:
„Olyan sok év, olyan sok munka volt, amire eljutottam álmaim klubjába. Tegnap azt mondtam a sajtónak, hogy a Madrid a történelme miatt megnyerheti ezt a meccset. Sok ember kritizált, de ma ismét megmutattuk, hogy kik Európa királyai.”

„Jól éreztem magam ebben az évben. Remek munkát végeztünk. Amint megvan az első védésed, keményen koncentrálsz, később aztán Mané és Salah lövésénél is védeni tudtam. Senki nem vehette el tőlem ezen az estén a vágyamat, hogy meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját. Mindent megtettem volna azért, hogy megnyerjük. A családom, a barátnőm, a gyerekeim itt vannak velem. Nagyon sajnálom, hogy a testvérem nem lehetett itt, de neki holnap lesz az esküvője. Én is ott leszek a hétfői polgári szertartáson.”

Courtois

„A legnehezebb Salah lövésének kivédése volt, mivel nagyon meg kellett nyújtóznom, hogy elérjem és kapufára toljam a labdát, tudtam, hova fog kipattanni. Hihetetlen volt, még mindig nem tudom elhinni. Az nagyon rossz volt, hogy a bíró öt percet hosszabbított, pedig semmi nem indokolta ezt, de kitartottunk.”

Marcelo:
„Óriási örömet érzek, elérzékenyültem. Még megszólalnom is nehéz, mivel látom a családomat és az összes csapattársamat a stadionban. Ez az idény olyan volt amilyen, de megérdemeltük, ez most egy fura pillanat számomra. Ötször nyertem meg a Bajnokok Ligáját, soha nem gondoltam volna, hogy elérem ezt.”

„Mindannyian izzadtunk, futottunk, harcoltunk a csapattal. Ezek a pillanatok a fiatalok pillanatai, akik először játszottak döntőt, de már nagyon érettek. Ez egy őrült pillanat, gratulálnunk kell a szurkolóinknak, akik végig mögöttünk álltak.”

Marcelo

„Mindannyian ismerjük az edzőt, megvan a saját karaktere, játékfilozófiája. Ő egy csodás személyiség, az érkezése pillanatától kiérdemelte ezt.”

„Most a családommal és a csapattársaimmal fogok ünnepelni, aztán meglátjuk. Szeretném ezt most kiélvezni. Hamarosan beszélek a jövőmről.”

Vini Jr.:
„Nem lehet szavakkal leírni ezt az érzést. Most ünnepelnünk kell, és tényleg kiélvezni, hiszen egész szezon során nagyon keményen dolgoztunk. Hihetetlen, hogy itt tartunk azok után, hogy mennyi nehezebb vízen kellett áteveznünk. Nincs jobb annál, mint trófeákat nyerni ebben a mezben. Egy álmom vált valóra azzal, hogy itt lehetek, és megnyertem a Bajnokok Ligáját. Játékosként nincs semmi más, ami izgalmasabb lenne ennél.”

Vini Jr.

„A Real Madrid játékosai hozzászoktak a győzelemhez. Nekem ez az első Bajnokok Ligája címem, nagyon boldog vagyok. Szeretnék minél több mindent megnyerni, és újraírni a történelemkönyveket itt, ennél a klubnál.”
 
Casemiro
„Tudjuk, hogy milyen nehéz volt, és hogy mennyire keményen kellett dolgoznunk. Nem lehet leírni szavakkal az érzést, nagyon élvezzük ezeket a pillanatokat. Minden Bajnokok Ligája idény borzalmasan nehéz, és ezzel tisztában vagyunk. Sokszor nem hiszed el, hogy megint megnyerted, de ez most már nekünk az ötödik.”

„A szurkolók, mi, és azok, akik közel állnak hozzánk mind tudják, hogy mennyire kemény volt ez az idény. Mi mind együtt dolgoztunk. Gyakori az, hogy nem talál ember szavakat, amikor ünnepelni kell. Boldogok vagyunk, és jól érezzük magunkat.”

Casemiro

„Minden meccs nagyon kemény, csak mi tudjuk, hogy mennyire nehéz is megnyerni. Ez az év talán még egy fokkal nehezebb volt, de tényleg az összes meccs az.”
 
„A szurkolók a legcsodálatosabb részei a focinak. A szervezés lehetett volna jobb. Ha van egy fix kezdési időpont, akkor azt tisztelni kell. Az emberek egészsége és biztonsága kell hogy a legfontosabb legyen, de tartanod kell magad a tervezett időhöz. Mi profik vagyunk, a Bajnokok Ligájának is annak kéne lennie.”

Rodrygo
„Meg akartam nyerni ezzel a csapattal a Bajnokok Ligáját, de soha nem hittem volna, hogy ilyen lesz. Ez egy hihetetlenül különleges nap, nagyon boldog vagyok. Sokkal jobb úgy nyerni, hogy tudod, hogy hozzáadtál valamit a csapat sikeréhez.”

Rodrygo

„A PSG, Chelsea és City elleni meccseken amikor pályára léptem a játék megváltozott. Ezek mind olyan éjszakák voltak, amiket nem tudok leírni. Az, hogy ma pályán lehettem, és játszhattam pár percet hihetetlen érzés. Courtois és Vini nyerte meg a meccset nekünk. Most csatlakozok a nemzeti csapatunkhoz, de ha ez nem lenne, akkor nem aludnék semmit a szünetben.”
 
„Próbáltam délután aludni egy picit, de folyton felébredtem. Nehéz nap volt, de mindannyian ugyanazon a szituáción osztoztunk. Amikor így vagyunk, akkor tudjuk, hogy jó dolgok fognak velünk történni. Nagyon boldogok vagyunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK