Rüdiger: A döntésemet azután hoztam meg, hogy beszéltem Ancelottival

A német védő első sajtótájékoztatója a Real Madrid játékosaként.

„A legfontosabb itt a győzelem, ez az elmúlt évek trófeáin, BL-címein keresztül megmutatkozott. Még akkor is, ha a klubon kívül merülnek fel kétségek, a Real Madrid képes volt elérni a céljait, ez pedig csodálatos.”

„A Chelsea-vel a Bernabéuban lejátszott meccsem különleges volt, hihetetlenül intenzív. Ez volt az első alkalom, hogy a Santiago Bernabéuban léptem pályára. A mérkőzés egész jól sikerült a csapatnak, számomra csodás érzés volt. A harmadik gól után még mindig pozitív volt a hangulat. Csodás érzésekkel távoztam, az pedig, hogy lehetőségem van egy ilyen klubban játszani, hihetetlen.”

Rüdiger

„A Real Madridnak rengeteg igazán kiváló játékosa van, különösen az én posztomon, de eléggé magabiztos vagyok. Amit én tudok hozzátenni, az a versenyszellem, egy minden pillanatban egészséges elem, ami arra ösztönöz minket, hogy a végsőkig harcoljunk. Ez egy olyan kihívás, amely igazán felkeltette az érdeklődésemet.”

„Az, hogy lehetőségem volt több bajnokságban is szerepelni, csodálatos. A német bajnokság hihetetlenül fizikális, Olaszország taktikusabb, ahol fontos minden mérkőzés irányítása. Az angol bajnokságban pedig rengeteg meccset kell lejátszani, nagyon magas intenzitással. Igazán fizikális liga. A spanyol bajnokságban szép focit játszanak, magas letámadással, ez egy kihívás számomra, nagyon izgatott vagyok.”

„Emlékszem gyerekkoromból Ronaldo Nazárióra, ő volt a példaképem. Mindenki csatár akart lenni, olyan mint Ronaldo. Aztán ott volt Zidane, aki megszerezte azt a csodálatos gólt a BL-döntőben.”

„Az első kapcsolatfelvétel az ügynököm és a Real Madrid között tavaly szeptemberben történt. A második alkalommal már Ancelottival beszéltem áprilisban. Ez volt a legfontosabb pont, itt döntöttem el, hogy csatlakozom a klubhoz. Elmondta, hogy szeretné, ha itt játszanék, hogy bízik bennem és sokat tudnék segíteni a csapatnak. Az én koromban ez több mint elég. Ancelottiról beszélünk. Tudom, hogy a Madridban mindig van versenyhelyzet, de készen állok arra, hogy harcoljak a helyemért.”

„Néha van úgy, hogy korábbi csapattársak megkeresnek és győzködnek a klubváltásról, de a döntést magadnak kell meghoznod, én pedig nem beszéltem azokkal a srácokkal, akikkel játszottam a múltban és most itt vannak.”

„Nem olyan vagyok a pályán kívül, mint amilyennek elképzelnétek. Szeretek beszélgetni, nevetni, táncolni, de a pályán nagyon komoly vagyok, ott nem szeretek viccelődni. Az öltözőbe harcos szellemiséget tudok hozni, továbbá vezetői képességeket. Mindenekelőtt szeretném megtanulni a nyelvet, ami nagyon fontos, a többi jön magától. A lehető leggyorsabban megpróbálok megtanulni spanyolul.”

„A klubnak sok klasszis védője volt, de ha egyet kellene választanom, aki a legnagyobb hatással volt rám, akkor Pepét mondanám. Olyan tulajdonságai vannak, amelyeket imádok. A pályán kívül, ahogy láttam, nagyszerű srác, a pályán pedig egy szörnyeteg.”

„Hogy őszinte legyek, nem volt könnyű a Real Madrid ellen játszani a BL-ben. Persze akkor még semmi sem volt biztos. De még ha az is lett volna, a legfontosabb az, hogy profinak kell maradni, akkor pedig az volt a célom, hogy kiejtsem a Real Madridot. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de nem sikerült.”

„Nem is tudom, hogy miként lehetne jellemezni azt, amit a Real Madrid véghez vitt a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Hihetetlen volt. Persze a döntő közeledtével már tudtam, hogy a Real Madrid játékosa leszek. Nekik szurkoltam, nagyon örültem, amikor nyertek. Játszottam a csapatommal a Liverpool ellen, azt akartam, hogy a Madrid nyerjen. Jövőre újabb trófeákért akarok harcolni.”

„Ez egy óriási klub. Szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek és azt csinálhatom, amit csinálok. Ez egy olyan nyomás, amit élvezek.”

„Szeretem a 2-es számot. Ez Carvajal száma, úgyhogy a 12-es és a 22-es között kellett választanom, én pedig utóbbit választottam. Nem gondolkodtam ezen túl sokat, egyszerűen szeretem ezt a számot.”

Madridstore akció

„Volt érdeklődés a Barcelona részéről, de elmondtam a testvéremnek, aki az ügynököm, hogy vagy a Real Madrid, vagy semmi. Ami Mbappét illeti, nem igazán ismerem őt. Én nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, minden embernek a saját döntéseit kell meghoznia.”

„A gyorsaság manapság nagyon fontos egy védő számára, mivel sok csatár rendkívül gyors és agilis. Ráadásul magasan kell letámadnod, így képesnek kell lenned visszaérni a csatárokkal.

„A családom nagyon örül ennek a lehetőségnek, mivel mindannyian tudják, hogy milyen nagy klubról van szó. Nem tudnak túl sokat a labdarúgásról, de azt igen, hogy mi is az a Real Madrid. Könnyű döntés volt.”

„Az El Clásico a legnagyobb meccs Spanyolországban. Még akkor is, ha csak egy barátságos meccs lesz nyáron, meg akarjuk nyerni. Nagyon izgatott vagyok, hogy pályára léphetek egy ilyen meccsen, és már nem csak a TV-ben láthatom.”

„Nem szeretnék összehasonlításokat csinálni klubok között, mivel bárhol is játszottam, nagyon fontos állomás volt a karrieremben. A Madridnál hatalmas a nyomás, amely alól nem tudsz kibújni, próbálkoznod kell és élvezned kell ezt az egészet.”

„Meglehetősen lenyűgöző volt látni ezt a rengeteg trófeát, amelyek felsorakoznak a trófeateremben, ezek jól mutatják, hogy ennél a klubnál a cél a győzelem, én pedig a részese akarok lenni ennek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK