Mariano jelezte távozási szándékát

Mariano Díaz közölte a Real Madrid vezetőségével, hogy a nyári átigazolási időszakban szeretné elhagyni az együttest.

A támadó az előző idényben nem akart távozni a spanyol fővárosból, ám most mégis új kalandra vágyik, miután 2018-as visszatérése óta mellőzik a királyi gárdánál – akkor a Lyon csapatától került vissza, ahol igazán jól teljesített.

Az elmúlt négy idény során Mariano összesen 59 mérkőzésen kapott lehetőséget, és hét találatot szerzett. Nem sikerült olyan fontos szerepet betöltenie, mint ahogy azt várta, miután 21 millió euróért ismét Madridba költözött. Sorozatos sérülései sem segítették, de annak ellenére, hogy kevés lehetőséget kapott és máshonnan érkeztek érte ajánlatok, a Real Madridban szeretett volna maradni.

A klub a Rayo Vallecanónak is felajánlotta a mellőzött támadót, a jelenleginél magasabb fizetést kapott volna, de nem akart távozni így sem. Egy évvel később, azután, hogy Carlo Ancelotti sem számított rá, most aktívan keresi a távozás lehetőségét, mielőtt szerződése lejár 2023-ban.

Mariano Díaz

Új csatár a láthatáron?

Mariano, valamint Jović és Borja Mayoral várhatóan végleg távozik a királyi gárdától a nyár folyamán, míg Juanmi Latasa a tartalékcsapat és az első csapat között fog ingázni. Ez azt jelenti, hogy lehetőség nyílik egy új támadó megszerzésére, a vezetőség pedig már keresi is a lehetséges utódot a támadósor megerősítésére.

Ez az igazolás azonban több akadályba is ütközhet: a legfontosabb, hogy az érkező nem lehet EU-n kívüli játékos. A spanyol útlevél megszerzése jelenleg nehézségekbe ütközik, a három EU-n kívüli játékos helyét pedig elfoglalja Militão, Rodrygo és Vinícius, emiatt nem érkezhetett például Gabriel Jesus sem.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK