Vini Jr.: Szeretnék 5-6 BL-t nyerni

A fiatal brazil az Eintracht elleni mérkőzés előtt beszélgetett az UEFA munkatársával.

Hogy álltok az UEFA-szuperukupa-döntőhöz?
Nagyon fontos, hogy olyan sok meccset nyerjünk meg, amennyit csak lehetséges, különösen, ha egy olyan fontos tornáról van szó, mint az UEFA-szuperkupa. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnyerjük az idény első lehetséges trófeáját.

A Real Madrid mentalitása az előző idényben csodálatos volt. Egyetértesz?
Ez egyszerűen része a Real Madrid DNS-ének. Mindig ott van a fontos meccseken, a játékosok tudják, hogy hogyan álljanak hozzá a mérkőzésekhez ebben a sorozatban, szóval úgy gondolom, hogy egy kicsit minden hozzájárult ehhez. Néhány meccs érzelmi hullámvasút volt, de úgy tűnt, hogy minden úgy alakul, ahogy szeretnénk. A kedvenc pillanatom? A Manchester City elleni meccs itt, a Bernabéuban. Rodrygo beállt, két perc alatt rúgott két gólt, amivel a döntőbe jutottunk. A legfontosabb pillanat a sorozatban szerintem ez a mérkőzés volt.

Vini

Élvezted a BL-döntőt?
Nagyon fontos volt számunkra, nekem és a csapatnak is. Egy ilyen nagyszerű idényt győzelemmel kellett lezárnunk. Mindig azt mondom, hogy nagyjából 15 év van hátra a karrieremből, nem lehet tudni, hogy mikor lesz a következő döntőm, úgyhogy maximálisan kiélveztem ezt. A gólszerzés különleges érzés. Nem igazán lehet elmondani, leírni, elmesélni, hogy milyen érzés. Ezt csak azok tudják, akik megtapasztalták a futballt úgy, ahogy mi az előző idényben, akik tisztában vannak a fontosságával és azzal, hogy mennyire boldoggá tesz.

Milyen szerepe volt Carlo Ancelottinak abban a győzelemben?
Úgy gondolom, hogy képes volt belőlünk kihozni a legtöbbet. Nem csak belőlem, mindenkiből. Nagyon barátságos, mindenkit a fiaként kezel. Természetesen a pályán kívüli felkészülés a munkája, de ha ott vagyunk, akkor nyugalmat és önbizalmat ad nekünk.

Nagyon fiatal vagy még, de már rengeteg dolgot elértél. Mi a következő?
Felnézek azokra a játékosokra, akik olyan sokat értek már el ezzel a klubbal, a világ legnagyobb klubjával. Természetesen továbbra is játszani és nyerni akarok itt jó hosszú ideig, hogy annyit nyerjek, amennyit ők, öt vagy hat BL-t, és szeretnék olyan jelentős játékos lenni, mint néhányan a legnagyobbak közül, akik a Real Madrid mezét viselték.

Még mindig imádnak a Flamengo szurkolói. Érzed a brazilok szeretetét?
Természetesen. Kiskorom óta a Flamengóban voltam. Nemrég elmentem a Maracanába, amikor a szurkolók meglátták, hogy ott vagyok, elkezdték a nevemet skandálni. Ez nagyon fontos volt számomra, mivel a szívem mélyén kötődöm a klubhoz, ez volt az a klub, amely arra bátorított, hogy jöjjek a Real Madridhoz.

Honnan jött a divat iránti érdeklődésed?
Szeretem az NBA-t, mindig látom, hogy a játékosok miként jelennek meg a rájátszás meccsein. Lewis Hamiltonért is rajongok. Alaba és Camavinga is szeretik a divatot. Camavinga még a kifutót is megjárta a Balenciaga divatbemutatón.

Forrás: UEFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK