Beharangozó: Real Madrid – Eintracht Frankfurt – UEFA-szuperkupa-döntő

A Bajnokok Ligája győztese ma este 21:00-tól az Európa-liga-győztes ellen lép pályára az UEFA-szuperkupa döntőjében, Finnországban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A Real Madrid ma este megkezdi az idényt, hiszen első tétmérkőzésén lép pályára, ráadásul ott folytatja, ahol az előző idényben abbahagyta, egy döntővel. A Liverpool elleni BL-győzelem, vagyis a klub 14. BL-trófeájának elnyerése tette lehetővé a csapat számára, hogy ma este megmérkőzhessen az Eintracht Frankfurt együttesével az UEFA-szuperkupa keretein belül. A Helsinki Olimpiai Stadion ad otthont a találkozónak, ahol Carlo Ancelotti fiai egy győzelem esetén az idény első trófeáját emelhetik a magasba.

Egy hónap intenzív előszezon után, melynek során három mérkőzést játszott a csapat az Egyesült Államokban, Benzemáék egy újabb trófea megnyerésének reményében utaztak Finnországba. Egy mai győzelem a klub történetének ötödik UEFA-szuperkupa-győzelmét eredményezné.

Benzema

„Mindent tudunk az Eintrachtról, harcolnunk, küzdenünk kell és jól is kell játszanunk, ha le akarjuk győzni őket” – mondta Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Az olasz mester mellett Luka Modrić és Karim Benzema is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt, ők kiemelték annak fontosságát, hogy egy trófea begyűjtésével kezdjék meg a szezont. „Nagyon izgatottak vagyunk, nyerni akarunk” – mondta a horvát, míg a francia csapatkapitány biztosított mindenkit, hogy a csapat mindent bele fog adni a győzelem megszerzése érdekében.

A Real Madrid tehát az Európa-liga aktuális címvédője ellen lép pályára, akik a döntőben a Rangers együttesét győzték le, miután szenzációs menetelést vittek véghez az idény során. Az Eintracht veretlenül lett bajnok (7 győzelem, 6 döntetlen), ám a mai összecsapásra egy Bayern München elleni 1-6-os vereség után érkezik.

Az Eintracht oldaláról az edző, Oliver Glasner, továbbá a játékosok közül Kevin Trapp és Rafael Borré állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a találkozó előtt.

A két csapat korábban egyetlen alkalommal találkozott egymással, az 1960-as Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőjében, amelyet egyébként sokan a futballtörténelem legjobb döntőjeként emlegetnek. A Glasgow-ban megrendezett találkozót a Real Madrid nyerte 7-3 arányban, köszönhetően Puskás Ferenc 4 és Alfredo Di Stéfano 3 góljának.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK