Beszámoló: Celta Vigo – Real Madrid (1-4): Sima győzelem a Balaídosban

A Real Madrid két forduló után 100%-os a spanyol bajnokságban. A múlt hétvégén aratott Almería elleni győzelem után a blancók jó teljesítményt nyújtva nyertek a Celta ellen, így ideiglenesen a tabella élére ugrottak. Benzema tizenegyesből, Modrić távoli bombával, Vini Jr. egy nagy futás után, Valverde pedig szemfüles lövés után volt eredményes, így a csapat sorozatban második idegenbeli meccsét nyerte meg.

A találkozó őrült tempóban kezdődött, az első helyzet a Celta előtt adódott, Óscar szabadrúgása után Courtois-nak kellett védenie a 3. percben. Néhány pillanattal később Valverde próbálkozott távolról, de lövése a kapu fölé ment. Mindkét csapat próbált nyomást gyakorolni a másikra, ám a Real Madrid lőtte a mérkőzés első gólját. Modrić szögletét Tchouaméni fejelte Alabához, aki kapásból lőtt a kapu felé, ám a labda elakadt Tapia nyújtott kezében. A játékvezető a videófelvételek megtekintése után büntetőt ítélt, amelyet Karim Benzema váltott gólra. 0-1.

A 23. percben hasonló történt a túloldalon is, Militaõ kezezett a büntetőterületen belül, így Aspas végezhetett el tizenegyest, amelyet a jó irányba vetődő és nyújtózó Courtois mellett értékesített is. 1-1. 

Fél óra játék után Cervi került közel a gólszerzéshez egy távoli lövéssel. A 42. percben Modrić tört be a szélről, irányváltó mozdulatával átverve Tapiát, majd egy gyönyörű tekeréssel a tizenhatoson kívülről bődületesen nagy gólt lőtt. 1-2.

Modric

A félidő előtt Marchesínnek legjobb tudására volt szüksége ahhoz, hogy megakadályozzon egy madridi gólt, Vini Jr. próbálkozott közvetlen közelről egy remek egyéni mozdulatsor után.

A szünet után a galíciaiak felpörögve jöttek ki a pályára, és közel kerültek a gólhoz, amikor Paciencia keresztbe ellőtt labdája néhány centivel tévesztett célt, ám a Madrid nyomása sem enyhült, és az 56. percben ennek meg is lett az eredménye. A Celta támadását sikeresen visszaverte a Madrid, majd gyors kontra következett. Modrić ismerte fel remekül a helyzetet és egy tökéletes passzal szöktette a beinduló Viniciust, aki egy villámgyors futás után először elfektette a kapust, majd a kapuba gurított. 1-3.

Úgy tűnt, hogy a csapat a pálya minden pontján jól érzi magát, akkor dolgoz ki helyzeteket, amikor csak akar, és nem kell sokat várni a következő gólra. Tchouaméni saját térfelének közepéről egy gyors átadással a bal széle juttatta a labdát Vinihez, aki a túloldalon érkező Benzema irányába juttatta a labdát, és bár a francia elcsúszott, majd azonnal felpattant, a gyorsan reagáló Valverde kedvezőbb helyzetben volt, így Karim nem állt az uruguayi lövésének útjába, Fede pedig gyönyörűen lőtte el a labdát a hosszúba. 1-4.

Szinte azonnal újabb lehetőség adódott Benzema előtt, ám a vendégek kapusa védeni tudott. Négy perccel a találkozó vége előtt Rüdiger indult meg látványos futással, a kapu előtt összejátszott Benzemával, a francia sarokkal készítette le a labdát a németnek, aki bár még el tudta lőni a labdát, a kapuba juttatni nem tudta azt. Ám az újabb gólra így is esélye volt a Madridnak, hiszen az esetnél Benzemát szabálytalanul állították meg a büntetőterületen belül. Karim átengedte a büntetőt Hazard-nak, ám a belga nem tudta értékesíteni a tizenegyest, a kapus védeni tudott. A kipattanót még Benzema is kapura küldte, ám óriási bravúrral ezt is védeni tudta a kapus. Az eredmény a találkozó hátralévő perceiben már nem változott, így a blancók begyűjtötték az újabb 3 pontot.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK