Casemiro: Aki úgy gondolja, hogy a pénz motivált, nem ismer

A brazil középpályás a búcsúztatója után adott sajtótájékoztatót, ahol természetesen távozásának körülményeiről faggatták az újságírók.

„Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, hogy elértem a célomat. Miután 2013 januárjában elhagytam São Paulót, azt mondtam magamnak, hogy mindent bele fogok adni ezért a klubért, és pontosan ezt tettem. Nem csak akkor, amikor a Bernabéuban vagy idegenben játszottunk, hanem edzéseken is. Jól alszom, mert mindenemet beleadtam, és az, hogy ezt kimondhatom, a világ legboldogabb emberévé tesz engem.”

„Mindig nagyon nehéz az életben fontos döntéseket hozni. Beszéltem az ügynökömmel a BL-döntő után, mivel az volt az érzésem, hogy elérkeztem az itteni időm végéhez. Nagyon őszinte vagyok az elnökünkkel, a madridistákkal és magammal is. Az ügynököm azt mondta, hogy menjek nyaralni, és egy hónappal később beszélünk, de az érzés még akkor is ugyanúgy megvolt bennem. Ha ez az egész egy küldetés volt, akkor elmondhatom, hogy a küldetés teljesítve.”

Új célok, kihívások: „Várom az új kihívásokat és célokat. Szeretném kipróbálni magam egy másik bajnokságban, egy másik kultúrában. Történelmet írtam ennél a klubnál, ez nem fog megváltozni. A Manchester Unitedben magamnak kell bizonyítanom. Ott még semmit nem nyertem, segíteni akarom a csapatot. Szeretnék ugyanúgy segíteni, mint Madridban. Alig várom ezt az új kihívást.”

Casemiro

Hogyan jött a döntés? „Ez nem egy elhamarkodott döntés volt. Már a BL-döntő után megvolt az ezzel kapcsolatos első beszélgetés. Ez számomra egy óriási döntés. Szeretnék köszönetet mondani a feleségemnek, hiszen ő azonnal azt mondta, hogy bármit is akarok én, ő ugyanazt akarja. Ez egy nagy változás számunkra, mivel itt lettem apa és itt töltöttünk kilenc évet. A családom nagyon együtt volt. Nagyon nehéz volt nekem és az ügynökömnek közölni a hírt az elnökkel. Tudom, hogy mennyire törődik velem, ezt magammal fogom vinni. Őszintének kellett lennem vele, kulcsfontosságú volt, hogy beszéltünk.”

Őszinteség: „Úgy éreztem, hogy az itteni korszakomnak vége. Imádom a Premier League-et, szerettem volna ott is játszani. Szükségem volt a változásra. Az idény során sok a stressz, de ha még a szünetben is ugyanezen gondolkodsz, akkor jobb őszintének lenni. Hálás vagyok, hogy meghallgattak, ez egy nagy változás, hiszen rengeteg címet nyertem itt és rengeteget fejlődtem a klubnál.”

Gazdasági kérdések: „Akik úgy gondolják, hogy a pénz miatt döntöttem így, egyáltalán nem ismernek. Ha a pénzről lenne szó, már négy vagy öt éve elmentem volna. A klub mindig jól bánt velem. Ez a döntésem, ez az én utam. Akik mást gondolnak, tévednek. A pénz volt az utolsó, amivel foglalkoztam.”

Hogyan közölted Kroosszal és Modrić-csal? „Ez is akkor történt, amikor az elnökkel beszéltem. Toni reggel 4-kor üzent nekem, megkérdezte, hogy igaz-e, hogy távozom, én pedig elmondtam, hogy igen, elmegyek. Nem volt jól, engem pedig felébresztett. (nevet) Nem csak kettőjükről van szó, nagyon lojális vagyok az összes csapattársamhoz, mindenkihez. Tovább kell lépni, Európa egyik legnagyobb klubjához megyek. Még mindig a Real Madrid szurkolója vagyok, még mindig ünneplem a gólokat és a címeket. Az itteni játékosok óriásiak, a világ legjobbjai, de ez a klub továbbra is nyerni fog, mert ez a világ legnagyobb klubja.”

Történelmet írt a Real Madriddal: „Mindig nehéz ilyen nehéz döntéseket meghozni. Különösen az itt eltöltött évek miatt, a mindannyiótoktól tapasztalt melegség miatt, és a szemetekben lévő csillogás miatt, amikor beszéltek velem. Biztos voltam abban, hogy vége az itteni korszakomnak és a csapattársaim mellett megírt történelemnek. Most már csak az előttem álló új kihívásra kell koncentrálnunk.”

Ancelotti dicsérete: „Amit Ancelotti mondott a minap, az nagyon kedves, különösen a Bermuda háromszög dolog, ami örökre velem marad. Minden megnyert trófea, minden megnyert meccs, minden edzés boldoggá tesz ennél a klubnál. Én is azok közé a szerencsések közé tartozom, akik viselhették ezt a mezt. Az előző évi BL egy kissé varázslatos volt. Nagy becsben tartom azokat a varázslatos estéket, csodálatosak voltak. Modrić és Kroos a barátaim, függetlenül a játékos mivoltuktól. Olyan emberek, akik segítettek nekem. Nagyon könnyű velük játszani, nem volt sok dolgom, az övék az érdem. Volt néhány csodálatos esténk.”

Manchester United: „Ez vagyok én, ezek az értékeim. Ezt tanította nekem édesanyám. Ez egy új kihívás számomra, egy nagyon fontos év. Az, hogy a Madridban játszhattam, egy bónusz. Az elmúlt három napban beszélgettem a feleségemmel, elmondtam neki, hogy úgy éreztem magam, mint egy 18 éves, mivel a Manchesterben akartam játszani. Szeretnék ma a Liverpool ellen játszani. Annyira izgatott vagyok, amennyire egy játékosnak izgatottnak kell lennie. Egy tradicionális klubhoz megyek, amely történelme során mindent megnyert. Semmit nem nyertem még ott, minden, amit nyertem, azt itt értem el. Keményen kell dolgoznom a győzelmekért és a címekért.”

„A Madrid mindig a legjobb játékosokat igazolja le. Fede képes ellátni ezt a feladatot, és még 10-12 év van előtte. Négy-öt éve azt mondtam, hogy a miénk a világ legjobb középpályája. Nem tudtam, hogy Toni és Luka továbbra is úgy játszanak majd. Fede tud 5-ösként játszani. Camavinga megmutatta az előző idényben, hogy nagyszerű játékos lehet. A klub ismeri Tchouaménit, aki a francia válogatott kezdő játékosa. A Madrid jó formában van, jó játékosai vannak.”

Válogatott: „Nem beszéltem Titével, de ismernek, nem szükséges beszélnünk, mivel az elszántságom, a munkabírásom, az elkötelezettségem nem változik. Tudják, hogy milyen a személyiségem, milyen játékos vagyok. Nem beszéltem velük, mivel ez a döntés az enyém és a családomé. A kemény munka folytatódik, most már a Manchester Unitedre koncentrálok. Segítenem kell a társaimnak, hogy nagyszerű idényünk legyen. A világbajnokságra is gondolnunk kell, de a gondolataim és a karakterem semmit sem változik.”

Újra Cristianóval játszani: „Nem fogunk szerepelni a BL-ben a Manchester Uniteddel. Jelenleg nem, de ez is egy olyan csapat lehet, amely felveheti a versenyt a Real Madrid nagyságával. Nem beszéltem Cristianóval, de nagyon várom, hogy vele játszhassak. Ő egy futball ikon. Nagyon várom, hogy vele dolgozzak, remélhetőleg marad, mivel ő minden idők egyik legjobb játékosa. A többiekkel való közös játékot is várom már.”

Az UEFA-szuperkupa legjobbja: „Ez egy korszak vége. Ez a díj megmutatja, hogy ki vagyok, hogy mit adtam ezért a klubért. Nagyszerű teljesítményt nyújtok a társaim mellett. Már úgy tekintettem erre, mint egy korszak végére.”

Madridstore
Kattints a részletekért!

Értékek: „Szeretném közvetíteni az értékeimet a klub felé. Szeretnék mindent átadni a Manchesternek, amit a Madrid tanított nekem. A győztes mentalitást, a kemény munkát, a győzni akarást, hogy meccsenként haladjunk előre. Szeretnék sokat tanulni. Az angol bajnokság például csodálatos és hihetetlen. Mindenki ódákat zeng róla. 30 évesen, a mentalitásom, egészségem szempontjából és amennyire figyelek magamra a pályán és azon kívül, csúcson vagyok. Még mindig a pillanatnak élek, élvezem a mindennapokat és a családomat. Ez az, amit magammal viszek a Manchesterbe.”

Elvárások a Real Madridnál: „A Real Madridról beszélünk. Amikor megnyered a BL-t és a bajnokságot, akkor a következő idényben is ezt várják el tőled. A világ legnagyobb elvárásokkal rendelkező klubjáról beszélünk. Öt BL-t nyertem nyolc év alatt. Emlékszem a rengeteg örömre. A futballban nyersz vagy veszítesz, de amikor hazaértem, mindig mosoly volt az arcomon és boldog voltam.”

Az esemény végén Emilio Butragueño. a klub korábbi legendás játékosa és jelenlegi intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója köszönt el Casemirótól: „Kedves Casemiro! Ahogy az elnök úr elmondta, ez egy rendkívül érzelmes nap számunkra, mivel minden madridista tisztában van azzal, hogy mit jelentettél ennek a klubnak. Lezártál egy korszakot, a Real Madrid legendájaként távozol. A lenyűgöző trófeagyűjteményed mellett mindannyiunk, a csapattársaid, az edzőid, a klub dolgozói és persze minden madridista melegségével, szeretetével és csodálatával távozol. Életed új korszakát kezded most meg, mi pedig szeretnénk neked és a családodnak a legjobbakat kívánni, és ahogy az elnök úr mondta, ez mindig az otthonod marad.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK